30.3.2014

Uudet valjaat

Meillä oli selkeä tarve: haluttiin Luna autossa penkille pois kopastaan, joka vie 70 % auton takapenkistä. Piti siis ostaa autoiluun sopivat valjaat, joiden avulla se pysyy paikoillaan eikä mahdollisen kolarin sattuessa lennä ikkunoista ulos. Ajatuksena oli ostaa valjaat, joita voisi mahdollisesti autoilun lisäksi käyttää muuallakin.

Uudet valjaat päällä onnistuu niin poseeraus

...kuin juokseminen ja loikkiminenkin :)
Mustissa ja Mirrissä kokeiltiin perjantaina monia eri valjaita. Oli yhdet varsinaisesti autoiluun tarkoitetut Hi-craft -valjaat, joissa oli kiinteästi kiinni turvavyöhön kiinnitettävä lenkki. Nämä olivat kivan punaiset väriltään ja säätövaraakin oli melko mukavasti, mutta kiinnitys mekanismi vaikutti hankalalta ja valjaat olivat kovin painavat. Näitä olisi myös ollut hankala käyttää missään muualla, kuin autossa juuri tuon kiinteän turvavyökiinnityksen vuoksi. Siispä sanoimme näille ei ja jatkoimme sovittamista.Tässä tää pinkki näyttää hyvinkin oikean väriseltä, ei oo mikään liian kirkas väri vaan just sopivan hempeä :)
Seuraavaksi vuorossa olivat Rukan Form Polar y-valjaat, joissa Luna jäi kuitenkin ikävästi juuri kahden koon väliin. Pienemmässä koossa mahan ympäri menevä hihna ei ylettynyt Lunan mahan ympäri, ja isommassa koossa taas kaulan ympärystä ei saanut tarpeeksi pieneksi. Nämä hylättiin myös siksi, että valjaisiin mätsäävät turvavyöjatkopalat eivät olisi sopineet mein (tai Aleksinhan se on) autoon. Kamalaa, kun on tuollaisiakin rajoituksia.

Seuraavaksi kokeiltiin Topcaniksen Ratia-valjaita, jotka istuivatkin päälle paljon edellisiä paremmin, olivat kivan kevyet ja pehmeät sekä helpot pukea. Päätöstä ei kauaa tarvinnut miettiä. Väri pohditutti hetken verran, sillä ensiksi sovitetut vihreät ja kädessä olleet pinkit valjaat miellyttivät yhtä paljon ja kumpikin väri sopi Lunalle hyvin. Aleksi oli harmaiden kannalla, mutta itse halusin ehdottomasti jotkut kivan värikkäät valjaat Lunalle. Pinkkeihin päädyin lievästi vastustuksesta huolimatta, sillä Jakkella on paljon vihreää (mm. hihna ja valjaat) enkä halunnut aiheuttaa erehdyksen mahdollisuutta kellekään ;) Eikä se pinkki nyt niin vaarallinen ole, sillä ei Aleksin tarvi ittelleen niitä valjaita pukea. :DEnää pitäis hankkia se kiinnityspala, joka sopii jopa Saabbiin ja on helppo käyttää. Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että Wuffista pitäisi tällaisia löytyä, joten jonakin lähipäivänä suunnataan varmaan taaskin tuonne Nekalan myymälään sitä etsimään.

Kuvituksena olevat kuvat ovat lauantai-iltapäivältä, kun otettiin koko perheen voimin suunta taas kohti Hervantajärven rantaa. Mä vähän pelkäsin, että valjaat vaatii ihan kunnolla totuttelua, sillä siinä määrin Luna niitä vierasti tässä sisällä, mutta ulos mennessä meno oli kuin olisi koko pienen ikänsä kulkenut valjaissa. Varmuudeksi tuolle reissulle jätettiin pantakin kaulaan, jottai ois hätätapauksessa saanu sitten hihnan vaikka siihen kiinni, mutta ei sitä kyllä tarvittu. Ihana Luna :)Mitäpä ootte mieltä? Onnistuiko värivalinta ja kehtaako Aleksikin kulkea näihin valjaisiin puetun Lunan kanssa? :D

4 kommenttia:

 1. Noni äkkiä Luna sitte tottuikin valjaisiin,eihän niitä valjaita paljon edes näy Lunan karvojen joukosta että voi Aleksikin huoletta kulkea :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ollu mitään ongelmia :) Joo, ainut on tuosta edestä mistä ne vähän paremmin näkyy...

   Poista
 2. Valjaiden ystävänä iso peukku tästä! Aivan ihanat valjaat eikä yhtään liian kirkkaat, joten ehkä Aleksikin uskaltaa lähtee Lunan kanssa ulos ;)

  Me ostettiin oma "välikappale" valjaiden ja turvavyön väliin ihan Mustista ja Mirristä eikä paljoo maksanut. Muistaakseni myös Kodin Terrasta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että väri on muidenkin mielestä kiva :) Musta toi hempee sopii Lunalle hyvin.

   Nyt ei tosiaan ollu sellasta välikappaletta ainakaan tossa Hervannan M&M:ssä ollenkaan että ois Saabbiin sopinu. Yks toinen oli kyllä. Noi Wuffinkin oli alta kympin, että varmaan tosiaan sieltä haetaan, kun ehditään :)

   Poista