1.4.2014

Helppo ja keväisen raikas mangojuustorahkakakku

Ootteko huomanneet, että mangoa tyrkytetään meille suomalaisille nyt joka tuutista? Mua oikeen jossain vaiheessa ärsytti se. K-Kaupan mainokset oli täynnä mangoja, oli syöntikypsää ja ties mitä mangoa. Mangoja pakkauksissa ja irtona. Mangoja tuorejuustossa ja mangoa maustetuissa rahkoissa. Rahkaista jogurttia mangolla ja ties mitä. Meni pitkään ennen kuin ymmärsin...

...mutta sitten mä maistoin mangoa.
Ja olin ihan myyty.
Musta tuli melkein mangofriikki.
Nyt mä tein jo mangojuustokakkua.

Ja mua jäi harmittamaan, kun mangorahkan ja mangotuorejuuston lisäksi unohdin ostaa mangososeen ja tuoreen mangon. Piti tyytyä tylsään kompromissiratkaisuun eli mun entiseen suosikkiin säilykepersikkaan, jonka avulla lopputulos näytti tältä:


Samanlaiseen luomukseen tarvitset
  • Pohjaan 200 grammaa Digestive-keksejä ja reilu 50 grammaa voita
  • Täytteeseen purkki Arlan mangorahkaa (200g), purkki Valion mangotuorejuustoa (200g), 2 dl kermaa, 0,5 dl sokeria, 4 liivatelehteä, 2 rkl sitruunamehua ja 1 tl vaniljasokeria
  • Koristeeksi säilykepersikoita nätisti viipaloituna (tai mangososetta ja liivatetta, tai pilkottua mangoa!)
Ihan aluksi kannattaa virittää leivinpaperi irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin, jotta hyytynyt kakku on helppo siirtää tarjoilulautaselle, ja leikata siitä turhat pois. Sitten kannattaa raivata tilaa jääkaappiin. Pohjaa varten keksit murskataan mahdollisimman pieneksi, jotta pohjasta tulee helposti leikkautuvaa. Tähän voi ottaa avuksi, vaikka miehen, joka haluaa purkaa tunteitaan nuijimalla keksinmuruja. Sulatettu voi sekoitetaan hyvin murujen joukkoon ja muruseos painellaan tiiviiksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle. Vuoka jääkaappiin ja täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä seuraavien vaiheiden ajaksi.

Täytettä varten vatkataan yhdessä kulhossa kerma vaahdoksi ja toisessa kulhossa sekoitetaan rahka, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Sitten puristetaan sitruunamehu ja kuumennetaan se kiehuvaksi. Lionneista liivatelehdistä puristetaan mahdollisimman hyvin vesi pois ja ne pudotetaan liukenemaan kuumaan sitruunamehuun, mikä tapahtuu muutamissa sekunneissa. Kuumaa nestettä jäähdytellään koko ajan sekoitellen hetki (ehkä minuutti?) ja sitten se sekoitetaan reippaasti rahka-juusto-seokseen. Tähän lisätään lopuksi vielä varovasti käännellen kermavaahto.

Enää vain seos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan murupohjan päälle ja vuoka takaisin jääkaappiin hyytymään. Tässä tarvitaan hieman malttia, sillä hyytymiseen menee aikaa vähintään kolme tai neljä tuntia ennen kuin päästään herkuttelemaan.

Vuokaa irrottaessa itse olen todennut näppärimmäksi työkaluksi normaalin veitsen, jolla vuokaa varoen saa veistä pystysuorassa pitäen reunaa pitkin vedettyä (tylppä reuna edellä) tai törkittyä täytteen irti poistettavasta reunuksesta. Toivottavasti ymmärsitte, sillä veitsikäsittelyn jälkeen (kun täyte on irti reunasta), ei ole pelkoa siitä, että se repeäisi reunaa avatessa. Tähän on tietysti muitakin keinoja, mutta tämä on helppo, halpa ja nopea tapa. Enää koristelut oman mielen mukaan ja tarjottava on valmis!

ps. Nyt tuli kirjoitettua niin tarkat ohjeet, että kokemattomammankin pitäisi saada hyvää jälkeä aikaan ;) Resepti on muuten myös ihan itse kehittämäni, kun en sopivaa löytänyt äkkiseltään googlettamalla. Antakaa ihmeessä palautetta, mikäli uskallatte tätä kokeilla :) Siitä sitten vain peput ylös penkistä ja mangoilemaan!

Onkos kukaan muu ihastunut tuohon uudehkoon eksoottiseen herkkuun?

2 kommenttia:

  1. Tein elämäni ekat mangojuustokakut sun reseptillä ja aivan ihanan makuista ja näppärä tehdä. T: Pippe

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, että kakku onnistui ja maku miellytti! :)

    VastaaPoista