29.3.2014

Alkukevään aurinkoa

Auringosta on tosiaankin saatu tällä viikolla nauttia, kun paistetta ja lämpöä on riittänyt suunnilleen jokaiselle päivälle. Jonain päivänä tuli tuossa puistossa kulkiessa jopa sellainen olo, että ois tehnyt mieli ottaa takki pois, kun koko aikaa ei edes tuuli puhaltanut. Meillä on asunto niin, että aurinko nousee makkarin ikkunoiden puolelta ja siirtyy siitä sitten kulman taakse lämmittämään pikkuhiljaa olohuonetta ja keittiötä. Aamuisin onkin nyt saanut herätä pilvettömältä taivaalta paistavaan aurinkoon, joka melko tehokkaasti valaisee mein pienen makkarin pimennysverhojen välistä tuikkiessaankin. Tällä viikolla on myös saatu koulusta tullessa jo avata makkarista luukkua ja keittiöstä parvekkeen ovea, jotta saadaan ristivedolla vähän kämppää jäähtymään päivän lämpeämisen seurauksena. Loppuviikosta älyttiin sentään jo aamulla heti sulkea sälekaihtimet tuolta isoimmista ikkunoista, mikä vähän helpottaa iltapäivän tilannetta.

Oon tällä viikolla ollu onnellinen siitä, että on ollu vaan lyhyitä koulupäiviä, tai itseasiassa koulua on ollut lähinnä vain aamuisin ennen kello 12:ta tai 14:ää. On lenkkeilty reilusti Lunan kanssa päivisin auringonpaisteessa. Niin ja fleksistä saa muuten myös siedettävän istuimen, kun ei parempaakaan ole tarjolla. :D Koirakavereitakin on nähty taas. Tiistaina tosiaan näyttelukursseiltiin taas ekaa kertaa ja siitä onkin jo juttua täällä. Keskiviikkona treffattiin Nalaa metsälenkin merkeissä. Puolet alkumatkan hihnassaolopätkästä meni kaverin suuntaan hyppiessä, mutta onneksi meno siitä rauhoittui kun tajusivat, että vielä ei vaan pääse leikkimään. Lähempänä järveä pennut saivat vihdoin toteuttaa itseään vapaasti ja pääsivät juoksemaan sekä painimaan. Lunalla ois taas ollut virtaa vaikka kuinka, kun taas Nala meinas väsähtää kesken kaiken :) Jatkettiin lenkkiä pitkin metsäpolkua ja metsästä ulostullessa törmättiinkin edellisessä postauksessa esiteltyihin leskenlehtiin. (Tänään löysin leskenlehden jo mein talon takaakin!) Matkalla tuli näpsittyä kuvia muualtakin kuin leskenlehdistä, seuraavana siis niitä.


Torstaina vuorossa olivat Minnin treffaaminen Näyttämönpuistossa keskipäivän jälkeen sekä Pörrin tapaaminen Ahlmannin omenatarhassa illalla juuri ennen auringonlaskua. Minnin kanssa tuli vähän säätöä nokkimisjärjestyksen suhteen siinä kohtaa kun kaivettiin palkintonamit esille - taitavat molemmat olla yhtä persoja herkuille :D Tilanne oli kuitenkin pienellä "yskäisyllä" selvä ja meno jatkui niin kuin ei mitään olisi ollutkaan. Päivällä halusin nauttia vain seurasta ja ihanasta ilmasta, niin jätin kameran vaihteeksi kotiin lataukseen. Illalla taas uuteen paikkaan suunnatessa halusin ottaa kameran mukaan, jotta saadaan tänne blogin kuviin vähän vaihtelua ainaisten Näyttämönpuistokuvien joukkoon. Ahlmannin ammattiopiston omenatarha olikin kiva paikka tavata ja voin kuvitella siellä olevan tosi kaunista, kun tästä vielä vähän kevät etenee, ruoho vihertyy ja omenapuut alkavat kukkia. Alla kuitenkin kuvia toistaiseksi hiukan karummasta ja vielä melko ruskeasta tarhasta sekä painijoista.


Pörri onnistui nappaamaan mun maahan laskeman nahkahanskan ja siitä tulikin aarre, jota vahdittiin...

...ja jonka kanssa juostiin Lunaa karkuun :D


Ihme painimista ja maassa nyhjäämistä - yleensä vielä siinä märimmässä ja mutaisimmassa paikassa...

Luna: "Ai huusitko sä jotain, en mä kuullu kun jotain piipitystä." Neidillä oli tällä reissulla vähän korvat hukassa luoksetulon suhteen :D
Perjantaina siivottiin pitkästä aikaa mein kämppä ja Luna oli imuroinnin, moppauksen ja tavaroiden eestaas siirtelyn aikana ja jälkeen vähän hukassa. Siivous ei oo sen mielestä mitenkään kivaa. Noh, rikkaimuri on ihan ok, kuten pölyjen pyyhkiminen ja muu hiljainen/rauhallinen häärääminen, mutta kun otetaan imuri kaapista ja käynnistetään se tai kastellaan mopin "rätti" ja aletaan pyyhkiä, niin sit juostaan melkein kämpän kauimpaan nurkkaan tarkkailemaan mein touhuja jostain turvallisesta kolosta. Äh... Pitäis siedättää se tohon imuriin paremmin, mutta eipä sekään helppoa oo. Imuri on ihan ok, kun se ei liiku ja sillon kelpaa namit vaikka imurin päältä sen käydessä - joo, ollaan kokeiltu. Miten ihmeessä siedättää sen tuohon imurin liikkumiseen paremmin, kun ei tosiaan edes ihan joka viikko jakseta sitä kaivaa tuolta komerosta...? Ei oo elämä liian helppoa. Sama mopissa: jos rättiä heiluttelee käsin, ei ongelmaa, mutta kun sen laittaa varren päähän, ni se ei enää ookaan kivaa. Pläääh.

Aleksi sai perjantaina siivoamisen ohessa inspiraation mööpelseerauksesta. Asiasta on puhuttu jo monesti aiemmin, mutta toteutus on aina jäänyt. Oon siis tähän asti ollut koneella ja tehnyt koulutyöt keittiön pöydällä (80 cm x 120 cm), kun mulla ei oo ollu kunnon työpöytää, eikä pöydälle järkevää paikkaa. Lopputuloksena käännettiin siis mein makkarin sisustus ympäri, eli sänky alkuperäiseen tilanteeseen vastaikkaiselle seinälle, jolloin ehjälle pitkälle seinälle, jossa sänky oli, jäi Aleksin pöydän viereen tilaa mun olemattomalle työpöydälle. Samantien vielä ennen Mustin ja Mirrin pentupainia lähdettiin ajamaan Pirkkalaan, johon on rakennettu ja avattu ihan just uudet Sotka ja Asko. Sotkasta löydettiin mulle simppeli ja tarpeeksi iso (50 cm x 130 cm) valkoinen pöytä ilman mitään laatikoita tai kaappeja suht edullisesti ja Aleksi osti ittelleen hieman extempore uuden työtuolin, mikä hyvä olikin, sillä tää mun vanha, jolla nytkin istun, on kirjaimellisesti ihan pepusta. Itteä jäikin hieman kaivelemaan vielä eräs Askossa ollut työtuoli, joka ois myös vielä maanantaihin asti tarjouksessa.... Katsotaan kuinka käy :D

Näillä mennään nyt ja koitetaan tottua uuteen järjestykseen ja olemaan lyömättä varpaita ja polvia täällä hieman ahtaassa makkarissa kulkiessa. Tarkoitus oli vielä kertoa tän päivän ohjelmasta ja vielä yhdestä uudesta ostoksesta, mutta ne jääkööt nyt taas seuraavaan kertaan. Huomenna on ihan mahtavaa ohjelmaa luvassa, kun lähdetään monen sheltin (ja omistajien) voimin Birgitanpolulle makkaranpaistolenkille. Tarkoitus ois ottaa sinnekin kamera mukaan, joten toivotaan, että huomennakin valoa riittää hyviin kuviin tuolla munkin kameralla. Ihanaa viikonloppua vielä kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti