26.3.2014

Vadelma-dumlemutakakku

Tuli mieliteko, jolle ei voinut antaa periksi. Kaupasta tarttuikin mukaan pussillinen pakastevadelmia ja levy Pandan tummaa suklaata. Kotona alkoi googletus hyvästä ohjeesta ja lopulta päädyin Pirkkaan.


Tarvitaan siis:
200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g pakastevadelmia

Voi sulatetaan miedolla lämmöllä kattilassa ja siihen sekoitetaan joukkoon pieneksi rouhittu suklaa. Sekoitetaan ja annetaan jäähtyä tovin. Tässä välissä ehtii hyvin mittailla loput ainekset.
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Vaahtoon sekoitetaan varovasti hieman jäähtynyt suklaa-voiseos sekä loput kuivat aineet - ei saa vatkata kovasti jotta vaahto ei lässähdä.
Sitten puolet taikinasta kaadetaan voideltuun ja (korppu)jauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka päälle murustellaan jäiset vadelmat. Lopuksi vielä kaadetaan loppu taikina vadelmien päälle ja laitetaan kakku 175-asteiseen uuniin vajaaksi 30 minuutiksi. Oma kakku oli uunissa 28-29 min ja tuli hieman liian kypsäksi, sillä se ei jäänyt keskeltä ihan niin mutaiseksi kuin olisin halunnut.

Suklaa-voi-dumleseos
Kakun hieman jäähdyttyä siirretään se isolle tarjoilulautaselle ja tarjoillaan vaikkapa vaniljakastikkeen kera.


Mun arvio suklaatarpeesta kuitenkin vähän heitti ohjeen arviosta, joten hiukan säveltämiseksi meni taas, mutta eipä hätiä mitiä. Ohjeen 200 g tummaa suklaata korvautui Pandan 130 grammalla tummaa + noin kymmenellä Dumle-konvehdilla + parilla lusikallisella "muka"kaakaota (oisko vielä peräti Dumle-kaakaota). Sen, nuo dumlet aiheutti, että kakusta tuli himpun verran alkuperäistä makeampaa toffee-sisuksien vuoksi, vaikka vähensin hieman sokerinkin määrää. Hyvää se silti oli, en mä sillä ;)

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista