24.3.2014

Viikonloppu Taavia ja koulutöitä

Perjantaina vihdoin ja viimein pitkän koulupäivän jälkeen pääsin lähtemään Euraan. Kamalaa kun perjantaina vielä klo 12 alkaa neljän tunnin mittaisiksi merkityt taku-harjoitukset... Eurassa menin heti moikkamaan Lunaa, karmee oli ikävä tietysti jo lähes puolentoista vuorokauden jälkeen. :D Innostuneen hännänheilutuksen ja märkien naamapesujen pusujen jälkeen lähdettiin meille kotiin moikkamaan Taavia. Se meno olikin ihan hillitöntä taas hetken aikaa. Jotain hillitöntä on myös näissä kuvissa, jotka on otettu pahimman virtapiikin purkamisen jälkeen: tällaista väsynyttä painia Lunan ja Taavin tapaan.

"Onko ton ihan pakko roikkua mun poskikarvoissa?"
Perjantaina illalla jäätiin ensimmäistä kertaa Taavin saapumisen jälkeen Lunan kanssa meille kotiin yöksi ja vähän jännitti, mitä siitäkin tulee. Mut hyvinhän se meni. Äiti kun kiipesi Taavi kanssa yläkertaan nukkumaan niin me aloitettiin Lunan kanssa iltatouhut: mä pesin hampaat ja kävin suihkussa, kun taas Luna oli jo niin poikki, että nukkui ensin vessan lattialla suihkun aikana vielä kodinhoitohuoneessa. Hiinä ja hiinä ettei mun tarvinnut kantaa sitä omaan huoneeseeni, joka paremminkin on kyllä tietokonehuone tai vierashuone nykyään... Mut kumminkin. Ovet piti yöllä pitää kiinni, jottei Luna ois lähtenyt etsimään Taavia, kun se oli pari kertaa hereillä, mutta muuten kaikki meni hyvin. Nukuttiin molemmat ihan siedettävästi ja herättiin lauantaina aamulla rumpalikanin (Taavi kuulostaa ihan siltä sen rapsuttaessa takatassullaan etujalan kainaloa) tömistykseen.

Lauantaina aamupäivällä lenkkeiltiin läheisen järven rannalle ja rantaa pitkin. Märillä poluilla oli ihan mahtavasti kaikkia haisteltavia hajuja. Ja hei: oon unohtanut sanoa, että Luna on taas kehittynyt, sillä se on pian jo pari viikkoa tehnyt asiansa usein lenkin aikana eikä vasta talon pihalle takaisin tultaessa. Nyt on sellainen olo, että sen kanssa vois mennä vieraampaankin paikkaan ja se uskaltais tehdä asiansa sinnekin eikä pidättelisi niin kauan kuin mahdollista. Lenkin jälkeen nähtiin sekin, kun ipanat rauhoittui ilman aitoja eri huoneisiin, ehkä ne joskus vielä tosta rauhoittuu :) Pienten torkkujen jälkeen tultiin niin hyvin juttuun, että syötiin jopa samasta kipasta. Tasajako: Luna haki Taavin kipasta jauhelihat kun omat loppui ja Taavi taas Lunan kipasta sillä välin Lunan nappuloita, kunnes lopulta kuonot oli samaan aikaan samassa kipassa. Päivän mittaan koitettiin napsia Lunasta myös jotain vähän edustavampia kuvia "syntymäpäivän" vuoksi. Niitä kuvia muutama olikin edellisessä postauksessa.

Laadusta taas pahoittelut, mutta tuosta tilanteesta piti vain äkkiä näppäistä jotakin todistusaineistoa.

Maaliskuun 22. Pyhäjärvellä
Kulissien takaa

Iltapäivällä painit taas jatkui, kunnes lähdettiin Lunan kanssa moikkaamaan Iinaa. Siellä tuli vastaan myös uus hauska tuttavuus, meinaan pikapulla. En oo sellaisesta ennen kuullutkaan, mut ei lainkaan pahaa :) Paikkojen haistelun jälkeen Luna uuvahtikin ja nukkui aika sikeästi jonkin aikaa, mikä hyvä olikin, sillä takaisin kotiin palatessa livat siellä Jakke ja Tepi odottamassa. Ennen niiden lähtöä koitettiin saada kaikki neljä koiraa sohvalle ja samaan kuvaan, mutta ei se ihan onnistunut. Aina kun neljännen nosti sinne, niin joku hyppäsi alas. No ehkä joskus toiste :D Tai no, onhan ne samassa kuvassa jossain määrin, kuten alla näkyy. Sohvalla siis Tepi reilu 11 kk, Taavi vajaa 4 kk, Luna 10 kk ja etualalla lattialla Jakke noin puolitoista vuotta.


Sunnuntai menikin ihan tylsissä merkeissä. Tai no Lunalla oli tietty Taavi seurana, mutta mä pakersin vaan projektinhallinnan harkkatyötä ja vähän ehdin aloittamaan kiinteistöliiketoiminnan ja -johtamisenkin (kivan nimisiä kursseja mulla, eikö vain?) työtä ennen kuin piti lähteä junalle. Aleksin töiden vuoksi mä siis junailin pitkästä aikaa Tampereelle ja matka menikin ihan hujauksessa kun jatkoin viimeksi mainitun harkkatyön kirjoittamista. Vähän oikeen pelästyin kuulutusta, että seuraavana Tampere. Mikä, missä, joko muka nyt? Rautatieaseman vierestä hyppäsinkin melkein suoraan bussiin, jolla pääsin vielä koululle, jossa viimeisteltiin samana iltana palautettava ryhmätyö vielä koko ryhmän kanssa sekä seuraavan aamun powerpoint-esitys samasta aiheesta. Puoli ysiltä kotiin tallustellessani ajatuksissa oli vain iltapala ja nukkuminen, mutta tuo jälkimmäinen ei tullut kyseeseen vielä hetkeen. Pienestä huolimattomuudesta (ja lauantain laiskuudesta) johtuen piti vielä kirjoittaa 500-700 sanan luentopäiväkirja viime torstailta... Tällä viikolla vois tehdä saman hieman aiemmin, ettei tarvii miettiä ehtiikö saamaan tekstin valmiiksi ennen 23.55 sulkeutuvaa palautusta. Puolilta öin siis nukkumaan ja nukuinkin sikeästi, sillä olihan takana ainakin 10 tunnin pakerrus koulutöiden parissa. Kumma sunnuntai.

Tänään koulussa meni taas yli seitsemän tuntia, enkä ole saanut illan aikana paljon muuta aikaiseksi kuin vadelma-dumlemutakakun, josta lisää lähiaikoina. Enää reilu puoli tuntia, niin voin lähteä ulos Aleksia ja Lunaa vastaan sekä pian sen jälkeen tyytyväisenä nukkumaan molemmat murut kainaloissa. Ehkä ei ihan kirjaimellisesti, kun Lunakin viihtyy nykyään melkein paremmin omalla pedillään kuin mein välissä. Onkohan jompikumpi potkaissut sitä joskus, kun se melkein heti illalla hyppää alas?

Kauniita unia kaikille muillekin :)

ps. Huomenna alkaa taas uusi näyttelykurssi. Hienoa päästä taas treenaamaan uusia juttuja Lunan kanssa ja tutustumaan uuteen paikkaan ja ihmisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti