27.8.2013

Persikkaherkkua

Tämä meinas vallan unohtua, mutta kirjoitellaan nyt vielä, kun mieleen tuli ja on hetki aikaa. Eli siis: sattumalta vastaan tuli herkulliselta kuulostava piirasresepti, jota tietenkin oli pakko kokeilla. Erityisenä pointtina tässä on vielä tuo persikka, joita voisin syödä vaikka kuinka ja paljon - tuoreetkin on tietty ihan hyviä, mutta purkitetut on ihanan helppoja ja ihan parhaita jälkkärinä esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljakastikkeen ja jonkun murun, esim. myslin kanssa! Mutta siis se tänkertainen resepti on peräisin täältä.


Nyt ei kauheasti sovellettu, mutta mainitsen vielä sen, että tuohon sopii persikan ohella, myös lähes mikä tahansa muu hedelmä tai marja. Voisin kuvitella että tämä piirakka omenaisena, päärynäisenä, vadelmaisena tai raparperisena olisi vähintään yhtä hyvää!

Aluksi sulatetaan 250 g voita, johon sekoitetaan 3 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 2 tl soodaa, 2 tl leivinjauhetta ja 8 dl vehnäjauhoja. (Itse seuraavalla ajattelin korvata pienen osan, vaikka noin 1 dl:n jauhoista kaurahiutaleilla.) Tästä taikinasta erotetaan eri kulhoon noin neljäsosa. Sitten suurempaan määrään sekoitetaan 2 dl kermaa ja 1 kananmuna. Tämä suurempi määrä levitetään leivinpaperoidulle uunipellille.

Täytteeseen tulee 250 g rahkaa, 2 kananmunaa, 1,5 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Itse käytin vaniljalla maustettua rahkaa, joten vaniljasokeria lisäsin vain ihan ripsauksen. Täytteen aineet vain sekoitetaan keskenään, ja seos kaadetaan pohjan päälle. Tähän vielä päälle kuutioidut persikat (tai muut hedelmät/marjat) ja loput taikinasta (se 1/4, johon ei lisätty piimää ja kananmunaa) murustellen.

Lopuksi vain piiras uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi ja eikun herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti