7.8.2013

Päiväohjelmaa ja unikuvia

Toivottiin postausta Lunan päivärytmistä, joten tässä sitä ihanilla nukkumiskuvilla (otettu parin viime vkon aikana) väritettynä.


Tällai, kun itse olen lomalla, niin päivärytmi on meillä vähän häilyvä käsite... Syksyllä koulujen alkaessa saattaa tähän tulla enemmän järkeä (tai sitten ei, jos itsellä on koulua tosi vähän, kuten olen suunnitellut, kun pitäisi tosiaan kandikin kirjoittaa vihdoin... :D ). Toki ruuat pyritään antamaan mahdollisimman säännöllisesti, mutta muuten mennään vähän päivä kerrallaan ja katsotaan, mitä milloinkin tehdään.


Mutta siis: nyt on pari yötä nukuttu tosi hyvin ja aamu on alkanut 8-9, jolloin itse herätessäni koetan pukea vaatteet päälle nopeasti ja lähteä Lunan kanssa ulos, jotta se saa hoidettua asiansa sinne eikä ehdi päästää sisälle. Sitten annetaan ruoka: sopiva määrä nappuloita turvotettuna. Ruuan jälkeen leikitään, ulkona tai sisällä säästä riippuen, ja käydään taas asioilla hetken päästä. Ihan heti ruuan jälkeen ei ole ollut tarvetta päästä ulos, mutta yleensä noin puolen tai viimeistään yhden tunnin päästä on huomannut Lunan alkavan etsiä pissapaikkaa, jolloin taas nopeasti kengät jalkaan ja ulos. Siinä ennen puoltapäivää otetaan yleensä ensimmäiset torkut, jotka kestävät välillä jopa pari tuntia.


Sitten, herätyksen jälkeen, noin klo 13-14, käydään taas ihan heti ulkona ja annetaan ruokaa: turvotettuja nappuloita ja ehkä lisäksi pikkuisen kypsää jauhelihaa tai paistetun/keitetyn kanamunan puolikas, jolloin pitää hiukan huomata laittaa vähemmän nappuloita. :) Sitten taas leikitään ja tarvittaessa käydään asioilla ja muutaman sadan metrin - noin puolen kilsan rauhallisella lenkillä, jollei ole ihan kamalan kuuma. Kuumina päivinä on mukavampi lähteä lenkille illemmalla, kun ilma on hieman jo viilentynyt. Lenkin jälkeen kellosta riippuen joko ensin torkutaan ja sitten syödään, tai syödään ensin ja mennään sitten maha täynnä nukkumaan. Tämä ruoka on siis noin 17-18 aikoihin ja nappuloiden lisäksi menee pikkuisen piimää tai raejuustoa.


Heräämisen tai ruuan jälkeen iltaa kulutetaan mm.leikkien ja torkahdellen. Varsinainen iltapala on noin klo 22, jonka jälkeen vielä tunti tai kaksi vietetään aikaa yhdessä ennen nukkumaanmenoa. Luna nukahtaa kunnolla viimeistään puolen yön aikoihin, joka sopii itselle, kun yleensä en osaa itse ainakaan tuota aiemmin mennä nukkumaan, vaikka välillä tarvetta olisikin...


Sitten vielä jotain ihan muuta asiaa. Elikkäs mein ipana täyttää tänään jo 11 vkoa (!) ja madotus on edessä tuossa iltapäivän aikana, koska varasin tänään ajan ensimmäiseen rokotukseen. Sinne mennään tasan viikon kuluttua, elikkäs 12-viikkois päivänä ja madotuksethan tulee tehdä aina noin viikkoa ennen.


Korvat on kanssa noussu pystyyn kuluneen viikon aikana, kuten kuvista näkyy. Harkinnassa on, jospa niille jaksais jotakin tehdä, että jos saatais mein söpöt kärjestä alas taittuneet korvat takaisin... Suloiset noikin on, mutta tarttis sitä nyt ainakin yrittää, ettei jälkeenpäin harmita. :)


 Seuraavana tullee kuvapläjäys eräästä hellepäivän illasta, kun käytiin Lunan kanssa vähän järven rannalla - ei kastumassa, vaan ihailemassa mahtavaa auringonlaskua. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti