Mun on jo pitkään, siis jostain marraskuusta asti ainakin, tehnyt mieli Vironperän kakkua. Tää on sellainen kuivakakku, johon mun iskee mieliteko aina tasaisin väliajoin. Ostin siihen tulevia mausteita, joita maustekaapista ei vielä löytynyt, jo marraskuun lopulla, mutta tekeminen sitten vain jäi. Just ennen jouluakaan en enää viitsinyt sitä täällä Tampereella leipoa, kun lähtö Euraan joulunviettoon oli jo niin lähellä. Eilen sit päätin aloittaa. Tän kakun leipomisen vaikeimpia osioita taitanevat olla vuoan korppujauhottaminen ja sen antaminen olla syömättä päivän tai pari, jolloin maku vain paranee. Luulen, että nytkään ei muutaman päivän jälkeen tästä oo enää paljoa jäljellä. Reseptit jokaisessa lähteessä on hyvin samanlaisia, enkä nyt muista mistä oman versioni löysin.
Vironperän kakku:
- 3 dl maitoa
- 3 dl sokeria
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1,5 dl voisulaa
- 1 dl omenasosetta
- sekä monissa resepteissä oleva 3 rkl calvadosta, jonka itse jätin pois
Jäähtyneen ja kumotun kakun päälle ripottelin vielä tomusokeria, jolloin kakku näyttää pikkuisen kivammalta :)
ps. Mitä mieltä uudesta bannerista (tai mikä toi yläreunassa oleva kuva+blogin nimi yhdistelmä nyt sit onkaan) ? Onko huonompi vai parempi kuin vanha?
Banneri on kiva, vaihtelu virkistää ja kuva on mukavan talvinen! Luna jää kyllä varjoon, mutta ehkä vaihdat kuvan "valoisempaan" sitten kevään tullen =)
VastaaPoistaTää oli mielenkiintoisempi kuva kuin moni muu, just noiden valon ja varjon vaihteluiden vuoksi :) Ite tykkään, mut eihän sitä juu ehkä niin kauaa tarvi pitää kuin edellistä
Poista