29.1.2014

Vaahtokarkkibrownies

Mä jo vähän unohdin, mutta tässä tää viikonlopun herkku nyt vihdoin tulee. On taas myös vähän pitänyt kiirettä, enkä oo nyt alkuviikosta kotona ehtinyt paljon muuta kuin käydä kääntymässä ja nukkumassa. Lyhyesti ja ytimekkäästi:




Alkuperäinen resepti on otettu maku.fi -sivustolta joskus vuonna 2010. Tässä se inan versioituna.

125 g voita
0,5-1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
2,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl tai haluamasi määrä pieneksi pilkottuja vaahtokarkkeja
50 g tummaa suklaata rouhittuna

(Alkuperäisessä pinnalle laitetaan pariksi viimeiseksi kypsennysminuutiksi vielä pari desiä vaahtokarkkeja, mutta mielestäni tämä ei niitä kaipaa ja ne vain sitkistyvät inhasti.)

Aluksi sulata voi ja sulatuksen jälkeen sekoita siihen kaakaojauhe.
Sitten vaahdota munat ja lisää siihen sokeri vähitellen.
Sekoita munavaahtoon voi-kaakao-seos.

Seuraavaksi sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi ne taikinaan ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.
Kääntele lopuksi joukkoon suklaa ja vaahtokarkit.


Vuoraa uunivuoka (itsellä pyöreä n. 23 cm halkaisijaltaan
ja alkuperäisessä ohjeessa 20 cm x 20 cm, eli ei mikään ihan valtava)
leivinpaperilla ja kaada taikina siihen tasaiseksi kerrokseksi.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Ennen tarjoilua brownieiden kannattaa antaa jäähtyä, jolloin leikkaaminen helpottuu.
Brownieiden kaveriksi sopii vaniljajäätelö tai -kastike.
Tai kuten hiukan vähemmän makeaa mielitehdessä: maustamaton, kuten bulgarian, jogurtti
sopii mielestäni myös hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti