14.4.2014

Mokkapaloja

Mun on monta päivää jo tehny mieli mokkapaloja ja melkein aloitin niiden tekemisen vielä eilen iltakymmeneltä. Jätin sit kuitenkin väliin, ettei naapurit suutu sähkövatkaimella pörryttämisestä niin myöhään... Mieliteko ei kuitenkaan unohtunut tämänkään päivän aikana, joten kaiken ohjelman jälkeen päätin kaivella ainekset esiin ja aloittaa homman. Kyllä sitä aina on vaan niin tyytyväinen, kun saa sen ekan palan maistettua ja toteaa lopputuloksen taas onnistuneen :)


Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta mun versio on taas lievästi mukaelma tuosta. Koska meillä on vain sokeroitua Dumle-kaakaota, pistin sitä hieman ohjetta enemmän ja vastaavasti vähensin hieman ohjeenmukaista sokerimäärää. Niin ja laitoin vaniljasokeriakin hiukan reilummin. Kuorrutteeseen puolestaan ei-kahvinystävänä laitoin yhden ruokalusikallisen vähemmän kahvia ja sen tilalle saman määrän vettä. Tässä nyt kuitenkin vielä alkuperäinen ohje:

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
4 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
100 g (1 dl) sulatettua voita

Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Taikinan paksuuntuessa voi välillä laittaa joukkoon myös osan maidosta. Lopuksi vielä loppu maito ja sula voi. Sitten vain kaadetaan taikina pellille tasaiseksi kerrokseksi ja kypsennetään se 225 asteessa 15 minuutin ajan.

Kuorrute:
300 g tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
2 rkl sulatettua voita
4 rkl vahvaa kahvia
+ pinnalle strösseleitä

Ainesosat sekoitetaan nopeasti sekaisin tasaiseksi mönjäksi ja kaadetaan vielä hieman lämpimän pohjan päälle (tällöin kuorrute ei jähmety ihan samalla sekunnilla, vaan on helpompi levittää). Siihen vielä nopeasti strösselit päälle, jotta ehtivät vielä tarttua kiinni ennen pinnan kovettumista. Ja sitten herkuttelemaan!



2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä , pitää varmaan itsekin tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Jep, oli/on kyllä hyviä. Näistähän vois tehdä vaikka pääsiäisversion hommaamalla esim. keltaoransseja strösselejä :)

    VastaaPoista