8.4.2014

Kevätkevätkevät

Tää on niin mainiota. Niin kuin aiemmin jo mainostinkin, mä rakastan kevättä. Mahtavaa nähdä kun luonto hiljalleen herää eloon kaiken kylmyyden ja harmauden jälkeen. Ensimmäiset leskenlehdet jo esittelinkin teille, mutta kevään etenemis -lista on pidentynyt siitä jo paljon. Kaikesta ei valitettavasti ole kuvamateriaalia. Viikonloppuna mein kotipihalta bongailin tän kevään ensimmäiset kukkivat sinivuokot ja muutaman vielä nupullaan olevan krookuksen puskemassa esiin mullasta tai sammalien joukosta. Perjantaina ja sunnuntaina Euran ja Tampereen väliä ajaessa puolestaan silmiin osuivat ensimmäiset töyhtöhyypät lentelemässä peltojen yllä. Tänään matkalla Poriin töyhtöhyyppiä oli vallan parvittain liikkeellä ja kerran melkein vähän säikähdinkin, kun iso parvi nousi lentoon tienpientareelta... Matkalle mahtui myös muutama pelloilta ruokaa etsivä kurkipariskunta. Ihme ja kumma kun erotinkin ne harmaasta taustastaan. Saa nähdä mitä seuraavaksi tulee eteen :)
Mitäs muuta ootte jo bongailleet? Onko ollut samanlaisia löytöjä, vai ihan jotain muuta?

2 kommenttia:

  1. Aikalailla samoja asioita on tullu nähtyä ja melkein kuuakuden takaakin jo osa.. Lisäks olen bongannu raparperin nousseen esiin mullasta, mansikka on jo kasvattanut lehtiä, silmut puissa kasvaa ja muitakin puutarhan kasveja on jo alkanut pilkistää mullan joukosta.. Linnuista vielä peipponen ja västäräkkikin on tullu jo bongattua :D Kevät etenee hurjaa vauhtia ja pian onkin sitten jo kesä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kevät onkin jo pitkällä :) Aloin vähän oikeen miettiä, ni en oo ite kyllä ees käyny nyt missään missä ois voinu olla esim. mansikoita... Mut ihanaa kun alkaa vähän jo vihertää eikä oo niin harmaata kaikkialla :)

      Poista