3.4.2014

Metsäretki ja muuta höpötystä

Aattelin taas tiivistää kulunutta viikkoa yhteen postaukseen aloittamalla viime lauantaista. Asiaa tulee taas paljon, mutta koska kuvia ei nyt ole tullut otettua kovin usein, niin pituutta ei pitäisi ihan älyttömästi tulla tällä kertaa - katsotaan kuinka paljon saan asiaa irti mistäkin.

Lauantaina saatiin Aleksin vanhemmat vieraiksi heti aamupäivästä. Pikaisen kahvittelun jälkeen lähdettiin koko porukalla kohti Näyttämönpuistoa, jonne mun piti jälleen kerran ottaa kamera mukaan, mutta unohtuihan se sitten kuitenkin. Keppien perässä juoksentelun ja kotiin kävelyn jälkeen Luna pääsikin rauhassa nukkumaan, sillä me muut lähdimme kohti keskustaa ja Ohranjyvää. Mahan kurniessa ruuan odotus tuntui pitkältä, vaikkei se sitä todellisuudessa tainnutkaan olla. Tää oli mein toinen käynti siellä, ja kyllä täytyy sanoa, että sekä lehtipihvi-annos että Ohranjyvän perinteinen erikoinen Kanaa talon takaa, olivat hyvin onnistuneita ja nälkä meni ihan varmasti (tosin sen kaalin ois kyllä voinu korvata jollain muulla). Pieni varoitus ois kyllä ollut paikallaan, sillä en ensiksi älynnyt kanassa olevan luita. Ahneempi oiskin saattanut joutua kaivelemaan pieniä teräviä luita hampaidensa välistä... Lounastamisen jälkeen palattiin vielä meille ja pienen koristelun jälkeen meni lisää kahvia, tosin tällä kerralla kakun kaverina. Silloin tein juuri tuota edeltävässä postauksessa ohjeistettua mangojuustorahkakakkua. Illalla lenkkeiltiin enää ihan rennosti koko perheen voimin.

Sunnuntaina alkoi kesäaika. Me nukuttiin pitkään ja aamulla meni vähän ohi tuo kellojen siirto. Meinas käydä köpelösti, kun oltiin sovittu meno kello yhdeksi ja vasta talviajan klo 11 tajuttiin että kello onkin oikeasti jo 12... No onneksi tapaamispaikka oli lähellä ja pienestä kiireestä huolimatta ehdittiin nappaamaan vielä Lilikin omistajineen kyytiin ja olemaan ensimmäisinä Birgitan polun vieressä parkkiksella juuri ja juuri Lempäälän puolella. Mein jälkeen paikalle saapui vielä viisi muuta shelttiä omistajineen, jolloin koossa oli mukavan iso porukka - vähän toivottiin ettei ole kauheasti vastaantulijoita, jotta pienet saa juosta rauhassa :) Näin kävikin. Samalla me juteltiin koirista ja vähän kaikesta muustakin, paistettiin makkarat (koiratkin sai vähän) ja nautittiin ihanasta auringonpaisteesta. Seuraavat kuvat on juurikin tältä reissulta.

Luna, Halla ja Pörri - mikäli oikein katsoin

Uusi tuttavuus Koda ja Pörri (molemmat alle puolivuotiaita, mutta Lunaa suurempia)

Halla

Luna ja yllätysyllätys: keppi! :D
Kolme tuntia koko reissussa suunnilleen meni. Parkkikselta tais reilu kilometri olla tuonne Kirskaanniemeen ja se meni metsässä talsiessa molempiin suuntiin kyllä tosi nopeasti. Reissun jälkeen oltiin kaikki aika väsyneitä - raikas ulkoilma teki tosiaan tehtävänsä. Aleksi nukahtikin Lunan kanssa sohvalle, mutta itse koitin jaksaa puurtaa koulutehtäviä, kun kerrankin oli täysi rauha ja hiljaisuus. :) Luna nukkui lähes tulkoon koko illan, ja poikkeuksellisesti siitä huolimatta vielä yönkin. Maanantaina aamulla olikin virtaa melkos paljon.

Ihanan keväiset maisemat

...ja Lili

...ja auringosta nauttiva Minni.


Maanantaina aamu alkoi kiinteistäliiketoiminnan ja -johtamisen kurssin viimeisellä suorituksella eli ryhmätentillä. Tämä oli tavallaan aika jännä kokemus, kun tähän asti on aina tottunut tekemään tentit yksin ja sylkemään paperille vain nopeasti kaiken, minkä kysytyistä asioista on tiennyt. Tällä kertaa kuitenkin tentti oli kurssin tutkivan oppimisen periaatteiden mukainen ja vielä tentissäkin opittiin uutta, kun tehtiin materiaalien perusteella käsitetehtäviä ja erään toisen ryhmän harjoitustyöstä vertaisarviointi. Mä kyllä tykkäsin. Tällaisia hiukan vaihtoehtoisia ja perinteistä poikkeavia tapoja sais olla paljon enemmänkin. Asiatkin oppii paljon paremmin just tekemällä ja ryhmässä keskustellessa, kuin yksin kotona lukemalla ja asiat paperiin sylkemällä. Näitä lisää!

Maanantai jatkui Pirkkalassa käynnillä. Aleksi hommasi itselleen vihdoin pidemmän nettipiuhan, jottei tarvitse enää kompastella tuohon huoneen läpi kulkevaan liian lyhyeen johtoon, käytiin ruokakaupassa ja mä ostin itelleni sen työtuolin! :D En malttanu olla ostamatta ja pari päivää vanhalla tuolilla istuttuani totesin sen, ettei siitä ois tullut mitään - eikä selkäkään ois tykännyt siinä löhöämisestä, sillä mun takapuolelle se ei sopinut kyllä yhtään. Se oli myös hankalan muotoinen eikä sopinut oikein hyvin tänne koloonsa pöydän allekaan, jolloin kulkeminen muutenkin ahtaassa välissä muuttui vielä vaikeammaksi. Laitoin vanhan tuolin myös toriin myyntiin samantien ja nyt torstaina uusi omistaja kävikin jo hakemassa sen uuteen kotiin. Mä lupaan esitellä mun uuden työpisteeni teille vielä lähiaikoina. Tällä hetkellä pöytä on parin projektin vuoksi hieman kaaoksessa, joten ihan saman tien en ala nyt kuvia ottamaan. Kuvien yhteydessä sit tästä tuolistakin lisää, mä niiiiiin rakastan tätä. Ja selkäkin tykkää! :) Maanantai-ilta menikin tässä ahertaessa ja uutta tuolia testatessa, sillä oli erään harjoitustyön palautuspäivä ja piti sitä vielä viimeistellä. Lunakin pääsi sentään puistoon pelaamaan 1,5 vuotiaan Sandyn, mein melkein-naapurin soopelisheltin, kanssa.

Lunan tyylinäyte jonkun oksanpätkän kantamisesta

...ja "petoeläimen" tyylinäyte kepin pureskeluasennosta :DMä en kyllä nykyään osaa arvioida lähellekään oikein tätä tekstintuottoani :D Yllättävän paljon noita kuviakin oli, joten päätän tän höpötyksen nyt tähän ja jatkan tiistaista ja näyttelykoulutuksesta 2/5
vasta seuraavassa postauksessa, niin saan tän vielä tänään julkaistua ja pääsen kaiken lisäksi ajoissa nukkumaankin! Loppuun kuitenkin vielä muutama muiden ottama kuva tuolta sunnuntain makkaranpaistolenkiltä. Aloitetaanpa Kaaponkujalla-blogin Jannen ottamista kuvista:

Lili, Luna ja Rommin (?) häntä


Ja vielä loppuun Gerli M:n ottama kuva meikäläisestä - edustavasti liikenteessä jälleen kerran, tosin eihän metsässä tarvi edustaa mihkään suuntaan? Että mitäpä pienistä. :D Näillä mennään.

Rapsuteltavana Koda, vieressä Halla ja takana Minni.
ps. Kiitos kaikille ihanasta metsäretkestä, mennään pian uudestaan! Oli mukavaa vaihtelua tähän kaikkeen "normaaliin elämään".

1 kommentti:

  1. Haha Rommi pääsi edustamaan häntänsä avulla :D Kyllä toi varmasti on Rommin häntä, kun ei kellään muulla taida noin isoo pölyhuiskaa ollakaan :)

    VastaaPoista