13.4.2014

Viikolla 15

Mun pitäis kirjoittaa tällä hetkellä luentopäiväkirjaa, jonka palautus on tänään klo 23.55, mutta tulin hiukan virkistämään ajatuksiani tänne blogin puolelle, kun ei nyt oikein ajatus kulje asuntomarkkinoihin liittyen. Palataanpa siis viime maanantaihin, johon viimeksi jäätiin. Maanantai meni ihan kepinheittelyn ja lenkkeilyn merkeissä. Itse menin koululle harvinaisen ajoissa, koska oli kaverin kanssa sovittuna lounastreffit jo klo 11.20. Lounaan jälkeen vuorossa olikin ainoastaan yksi neljän tunnin luento. Niin ja taas sellainen rento ilta kotona. Tai vähemmän rento oikeastaan, sillä mielessä kummitteli jo tiistainen reissu Poriin. En ois muuten uskonut, kuinka rento Luna osaa olla kynsiä leikatessa jo ennen vuoden ikää. Ihan pienenähän toi kynsien leikkaaminen oli vähän taistelua, ja siitä ei tosiaankaan yksinään selvinnyt. Nykyään meno näyttää tältä:

Mites kavereiden kynsien leikkaminen sujuu? Osaatteko ottaa yhtä rennosti?

Tiistaina tosiaan Lunan kanssa lenkkeiltyäni hiukan kymmenen jälkeen istuin auton ratin taakse ja lähdin ajelemaan kohti Poria. Kotona kartasta etin sopivan P-alueen, jolle ihme ja kumma osasin ensi yrittämällä suunnistaa ilman navigaattoria. Kerrankin olin ajoissa, mikä olikin ihan sopivaa, sillä matkani syy oli kesätyöhaastattelu Porin kaupungin Teknisen palvelukeskuksen rakennuttajaharjoittelijan paikkaan. Haastattelussa ei kauaa mennyt ja siitä jäikin hieman epätodellinen, ehkä jopa vähän pettynyt olo. Varmaankin kolmasosa lyhyestä ajasta meni haastattelijoiden pohdintaan eräästä toisesta heillä avoinna olevasta kesätyöpaikasta kuultuaan sivuaineeni ja ainakin toinen kolmannes siihen, kun kyselivät TTY:n nykyisistä kursseista - olivat molemmat aikoinaan myös valmistuneet sieltä. Huoh. Olin kotiinajaessani ihan varma, että ei ne mua ainakaan siihen paikkaan valitse. Ennen kotimatkaa käväisin myös Isossa Karhussa kiertelemässä kauppoja, mutta hiukan oli mieli matalalla niin ei ihan kamalasti kiinnostanut kiertää ja hypistellä kaikkia ihania kevätvärejä...

Kolmen aikoihin olin taas kotona Tampereella. Kauppareissun ja pienen rentoutumis- ja tankkaushetken jälkeen olikin aika taas lähteä, tällä kertaa kohti Kangasalaa näyttelykurssin kolmannelle kerralle. Itseä alkoi siinä jo hieman väsyttää, mutta Luna toimi jälleen hienosti. Aloitettiin treenaus taas seisomisharjoittelulla vetäjän kiertäessä koiria jälleen yksitellen läpi. Selvästi Luna on pöytäkäsittelyyn taas hiukan tottunut, sillä tällä kertaa maistuivat namit jo kurssin vetäjän silitellessä oikein hyvin. Kyllä toi tosta, hiukan hitaasti vaan :) Treenattiin myös vähän lisää liikkumista, oikeeta vauhtia jne. Mun tarttis paremmin luottaa siihen, että kyllä se Luna siinä vieressä tulee, eikä katsoa sitä koko ajan, jolloin Lunakin alkaa tarjota katsekontaktia, joka taas vähän pilaa liikkumista. Ei se oo helppoa ollenkaan, meinaan pelkkä eteenpäin kauniisti juokseminen :D Illalla kotona piti vielä hieman valmistautua seuraavan aamun seminaariesitykseen. Tuli kyllä uni hyvin kaiken ton jälkeen.

Keskiviikkona oli aamulla tosiaan neljän tunnin harkkatyöseminaari, josta oman ryhmän osuus oli onneksi vain parikymmentä minuuttia. Siitä pienellä kiireellä hakemaan sämpylä tyhjän mahan täytteeksi ja seuraavaan harkkatyöpalaveriin. Sieltä taas kotiin hetkeksi, ennen kuin lähdettiin jälleen autoilemaan. Tällä kertaa napattiin Lili omistajansa kanssa kyytiin ja suunnattiin Ahlmannin ammattiopiston omenatarhaan, jossa oli muitakin shelttejä sekä pari aivan ihanaa pientä pentua. Alla muutamia kuvia sieltä. Kotona Luna nukahti aikas nopeaan ja itse urakoin seuraavan harkkatyön parissa, joka piti saada torstaina valmiiksi. Vähän nyt on kaikki jäänyt viimeisiin iltoihin taas... Eipä noita vapaapäiviä silti ole ollut, että kaikkea on koko ajan niin paljon että väkisinkin joku hommista tuppaa venymään. Valmista on kumminkin tullu :)Lunalla ja Lilillä oli vähän omat jutut

...ja jotain tosi hauskaa juoruttavaa, kun molempia naurattaa :)

Tytöt poseeraa

Lili vähän paremmin kuin Luna :)
Torstaina Luna oli ihan superpitkän päivän yksin, kun molemmat oltiin Aleksin kanssa kahdeksasta viiteen koulussa. Ensin käytiin taas Näyttämönpuistossa, jossa Luna sai olla hetken irti ja purkaa pahimmat paineet. Lenkkeillessä kyllä huomasi sen, että neiti oli ollut pitkään yksin ja varmaan nukkunutkin jonkun verran. Loppuilta menikin vuorotellen sen kanssa häärätessä, samalla kun koitettiin saada vähän koulujuttujakin tehtyä.

Perjantaina oli tosiaan surkean sateinen päivä, mutta treffattiin Rommia siitä huolimatta ulkona (ja sisällä). Tästä olikin mainintaa jo edellisessä (perjantaina kirjoitetussa) postauksessa, niin eipä siitä sen enempää.

Lauantaina olikin tosiaan erilaista ohjelmaa luvassa, sillä lähdettin Lilin kanssa samalla kyydillä Lempäälän lukion pihalla Suomen Volpino Italiano ry:n järjestämiin mätsäreihin. Ilma oli tuulesta huolimatta ihan mahtava ja osallistujia oli taas sen mukaisesti. Pienten pentujen luokassa oli noin 35 osanottajaa, noin esimerkiksi. Älyttiin kerrankin ilmoittautuessa päästä meidän väliin yksi ihminen, jotta ei jouduttaisi taas tutun kanssa samaan aikaan siihen parikehään. Saatiin numerot 26 ja 28, joten jouduttiin jokunen tovi odottelemaan omaa vuoroa. Eikä se sitten lopulta ihan putkeen mennytkään. Luna haisteli kauheasti ja katteli vähän koko ajan ympärilleen: oli tuulessa liehuvia nauhoja ja juoksevia lapsia ja lintuja ja ties mitä... Mutta nää nyt oli ensimmäiset ulkoilmamätsärit, joten otetaan harjoitteluna - niin kuin muutenkin niitä virallisia silmällä pitäen. Kaikki tutut sheltit (Luna + 3 kaveria) saivat sinisen nauhan, joten siellä sitten samassa kehässä oltiin lopuksi kaikki, eikä kukaan edes sijoittunut. Kaiken kaikkiaan tosiaan tunnelma oli mukava ja koitetaan seuraavissa mätsäreissä saada toi huomio pysymään paremmin tekemisessä eikä kaikessa ympärillä liikkuvassa.


Tästä ja seuraavasta kuvasta kiitokset Minnalle!


Mätsäreiden jälkeen kierrettiin vielä Hervantajärven kautta, jossa noi ipanat pääsivät purkamaan pahimmat paineensa :) Kamalaa kun on koko aamun joutunut vain seisoskelemaan hihnassa ja odottelemaan omaa lyhyttä esiintymistä. Hervantajärven lähettyvillä näin myös kevään ensimmäisen sitruunaperhosen. Hetken taisin sitä tuijottaa ennen kuin uskoin sen oikeasti siinä metsänreunassa liihottelevan. Västäräkkejäkin on jo useampi tuolla lenkkimaastojen varsilla pomppinut.

Molemmilla jalat ainakin kymmenen senttiä irti maasta.... Pikkukengurut <3

Leveet hymyt"Ootko tosissas, että tässä pitäis jaksaa istua?"

Ihana Lili :)


Mein Neiti muuten hissikorvailee aikas pahasti taas. Kokeillaan nyt käyttää pelkkää glyserolia välillä ja koska siellä ei nyt ole mitään painoa, ni noi korvat on nyt aina Lunan innostuessa ihan pystyssä ja vähän muulloinkin. Glyserolia siis hierotaan tonne korvan sisäpintaan korvan kärjestä aina siihen asti, josta korvan halutaan taittuvan. Tämä tehdään siis nyt parin päivän välein, mutta luulen, että täytyy vähän koittaa väliä lyhentää. Ihan pienenpienillä painoilla korvat pysyi tossa aiemmin jo aika nätisti tosi ison osan päivästä, että kyllä jotain kehitystä on tapahtunu puolessa vuodessa tälläkin osa-alueella. Eihän niiden nyt periaatteessa väliä ole miten jäävät, mutta näyttelyiden puolesta ois hyvä, jos edes vähän taipuisivat. Ja onhan tuo nyt paljon söpömpi lörpöttävine korvankärkineen kuin tollaisten satelliittiantennien kanssa... Mua on tosiaan alkanut suuresti ärsyttää noi valtavat pystykorvat. Yhtä rakas se on tietty niistä huolimatta :)

Tänään aamupäivällä lenkkeiltiin taas sateessa. Tänään sade ei enää ollut yhtä ihanaa pientä kevätsadetta kuin perjantaina, vaan terävää ja tuulen mukana piiskaavaa - yök. Iltapäivällä nähtiin vielä Sisua, joten ei tarvinnut pidemmälle lenkille enää lähteä tuonne kurjuuteen. Illalla käydään tietysti vielä pieni lenkki tekemässä ennen kuin nukkumaan mennään. Ihanaa muuten, ettei tarvi enää jatkuvasti ravata ulkona pissalla, vaan riittää tämä 3-5 kertaa päivässä. Nyt pitäis vielä kirjoittaa se luentopäiväkirja loppuun ja mikäli saan sen ajoissa valmiiksi, ni luulen, että teen vielä mokkapaloja, jotta saan tähän sunnuntai-iltaankin jotain herkkua vielä. Katotaan miten käy, mut eiköhän oo nyt vihdoin ja viimein aika keskittyä taas niihin asuntomarkkinoihin...

ps. Mulla ois ihan hirvee kaipuu nyt uuteen kameraan. Kesätyöpaikan saatuani saattaisin ehkä raaskia sijoittaa siihen useemman satasen, vaikka niihin tienesteihin nyt vähän vielä onkin aikaa. Niin, mitä mieltä ootte näitten kuvien kuvanlaadusta täällä blogissa? Ja mikäli on vinkata kohtuuhintaista minijärkkäriä tai vastaavaa, jolla sais kohtuullisia kuvia liikkuvista kohteistakin, niin laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan! Ihan täysikokoista järkkäriä ei nyt ois tarkoitus hommata, vaan haluaisin just jonkun, jota on helppo kantaa mukana kaikissa menoissa. Tällä hetkellä kuolaan tuota Olympuksen Pen E-PL5:ttä, mutta tosiaan harkinta-asteella tässä vasta ollaan. Mielipiteitä ja kommentteja tulemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti