30.4.2014

Vadelma-rahkapiiras

Tällaisella herkuteltiin viime viikonloppuna, kun alkoi taas tehdä mieli jotain hyvää :)


Ohjeita vastaavaan etsin taas monesta paikasta, mutta koska ei yhtään täydellistä löytynyt, piti jälleen kerran hieman yhdistellä eri reseptejä. Ensinnäkin iski laiskuus sen verran, että en pohjaa jaksanut alkaa itse tekemään, vaan päädyin ostamaan kaupasta valmiin pyöreän makeille piirakoille tarkoitetun pakastepohjan ja ihan hyvää siitäkin tuli.

Täytteessä puolestaan on 0,5 prk (60 g) smetanaa, 0,5 prk (100 g) rahkaa, 3 pienehköä kananmunaa, 1 dl kermaa, 0,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria sekä 1 rkl sitruunamehua, jotka kaikki vain sekoitetaan yhdessä sekaisin. Vuokaan painellun pohjan päälle kaadetaan täyte ja täytteeseen painellaan/asetellaan kivasti vadelmia. Itse taisin käyttää noin 1,5 dl pakastettuja vadelmia, joista tuli juuri sopivasti pientä happamuutta muuten makeaan täytteeseen. Piirakkaa paistetaan reilu puoli tuntia 175-200 asteessa, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tämä oma ei ollut uunissa kuin noin 25 min, mutta täyte jäi tällöin hieman löllöksi. Hyvää se oli silti. (Aleksikin piilotti oman viimeisen palansa ylähyllylle, jotten huomaa ja syö sitä...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti