25.12.2013

Onnistunut jouluaaton jälkkäri

- Mitä tää on?
- Pannacottaa.
- Mitä se on?
- Hyvää.
- Eli  mitä?
- No hyvää. :D

- No mikä tää punainen on ja miten se tapetaan?
- Se on glögiä. Kyllä sen lusikalla saa paloiksi, jos haluaa.
- Entä miten tämä pipari liittyy tähän?
- Se on hyvää.
- Mitä?
- No hyvää...

Ideana oli tehdä joulumausteista pannacottaa jonkinnäköisellä glögihyydykkeellä. Tämä ei ihan tarkkaan toteutunut, kun en nyt jaksanut suuremmin mitään reseptiä alkaa säveltämään, mutta kahden valmiin yhdistelmällä tuli aika maukasta aattojälkkäriä. Kahdestatoista maistaneesta yhdelle nirsolle ei ihan koko annos mastunut, mutta sen mä kyllä vähän arvasinkin :)
 

Alkuperäinen pannacotan resepti on täältä. Tähän herkulliseen pannacottaan, jota tuli ihan kivat annokset 11:lle, tarvitaan siis
Ainekset 1:
2,5 dl maitoa
2 dl sokeria
puolikkaan appelsiinin kuoriraaste
kanelitanko
5 liivatelehteä

Ainekset 2:
2,5 dl maitoa
5 dl kermaa
5 dl jogurttia (turkkilaista/kreikkalaista tmv.)

Ensin laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Loput (Ainekset 1) sekoitetaan keskenään kattilassa ja kiehautetaan koko ajan sekoitellen. Kuuma maito siivilöidään, jotta appelsiininkuoriraaste ja kanelitanko saadaan joukosta pois.


Seuraavaksi puristetaan liivatelehdet kuiviksi ja sekoitetaan ne kuuman maidon joukkoon. Lopuksi joukkoon lisätään vielä Ainekset 2, jotka sekoitetaan joukkoon siten, ettei jää mitään jogurtti- tai muita paakkuja. Viimeiseksi sopivan kauhan kanssa annostellaan vielä pannacotta annoskulhoihin.


Pannacotan "kaveriksi" tein glöginapit, joihin tarvitaan 2 dl glögitiivistettä ja kaksi liivatelehteä. Itse laitoin varmuuden vuoksi 3 liivatelehteä, mutta tällöin glöginapeista tuli mielestäni vähän liian kovat ja "marmeladimaiset". Eli siis glögi kuumennetaan ja joukkoon sekoitetaan kylmässä vedessä liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Itse annostelin glögin silikonisiin muffinivuokiin, joista tarjoilua ennen napit sai kokonaisina varovaisesti irroitettua ja pudotettua pannacotan päälle.

Lopputulos maistui mielestäni hyvältä ja onnistui kaikkiaan erinomaisesti näyttäen tältä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti