22.12.2013

Joulua edeltävä viikko

Meillä on ollu ihan mahdoton viikko. Käytiin Hakametsän koirapuistossa alkuviikosta pari kertaa, ensin moikkaamassa Viliä ja myöhemmin vielä Sisua. Vilin ja Lunan menoa oli mahtava seurata, kun kovin samannäköiset kaverukset painalsivat menemään pisin pusikkoja. Sisun kanssa samaan aikaan puistoon osui Lunaa vähän nuorempi bordercollien pentu ja sen meno oli niin villiä ja vauhdikasta, että Lunaa vähän taas jänskätti, mut kyllä sekin juoksemaan ehti ihan kunnolla. Keskiviikkona käytiin vielä leikkimässä "uuden" tutun, ihan Lunan kokoisen soopelineidin kanssa, joka asuu meidän naapuritalossa. Oli mahtavaa päästää Luna vapaaksi taas pitkästä aikaa koirapuiston aitojen ulkopuolella. Näiden reissujen avulla saatiin Luna vähän väsymään, jotta sain luettua torstaiseen tenttiin edes vähän rauhassa. Muuten alkuviikko oli siis aika tylsä. Tai ei siitä ainakaan mitään kannata kirjoittaa.

Lunan ja Vilin meno oli niin päätöntä, että joulukuun pilvisen päivän valaistuksessa mun kamera ei pysyny vauhdissa mukana ollenkaan. Uus yritys, kun päivät taas tosta alkaa pian pidentyä!

Torstaina puolestaan oli itellä menoa alkuviikonkin edestä. Aamulla yhdeksältä alkoi tentti, jossa viihdyin puoli yhteentoista asti. Yhdeltätoista käytiin koululla syömässä, ja sitten lähdin kotiin hetkeksi, ennen kuin suunnattiin Aleksin kanssa keskustaan viimeisille joululahjaostoksille. Tuli oikeen taas fiilisteltyä keskustassa kulkiessa, kun kaupoissa soi joululaulut, keskustorilla olevalta joulutorilta leijaili glögin, pipareiden sekä paahdettujen manteleiden tuoksu ja kaikkialla sai ihastella mahtavia jouluikkunoita. Esimerkiksi Sokoksen koiramäki-aiheinen ikkuna oli aika hienosti rakennettu. Joulufiilis kuitenkin sai väistyä lievän jännityksen tieltä, kun neljältä suunnaksi piti ottaa YIT:n konttori erään harjoitustyön aloituspalaverin vuoksi. Olipas se virallista :D Keskustasta suuntasinkin ennen kuutta vielä suoraan koululle, jossa paneuduttiin kaverin kanssa vielä muutama tunti mallinnuksen harjoitustyön saloihin. Vähän masentava tapa lopettaa koulu ennen joulua siihen, että jää harjoitustyö kesken, mut ei nyt ollut oikeen enempää aikaa ja sen palautuskin on vasta tammikuun loppuun mennessä, niin eiks se siitä sit tammikuussa valmistu :)

Luna jakaa selvästi mun kiinnostuksen kenkiin (jota toi kurainen talvi-goretex-ecco-lenkkari kuvaa siis kaikkein parhaiten :D )

"Enkä varmasti tehnyt mitään kiellettyä!"

Perjantaina pakkailtiin aamupäivä tavaroita kasseihin ja kasseja autoon. Yhdeltä suunnattiin auto täynnä eläinlääkäriin, johon aamulla sain vielä ajan. Lunan oli silmä rähminyt limaista rähmää parina edeltävän aamuna ja päätin, että jos fiksun ajan saan, niin käydään sitä nyt näyttämässä, jotta ei pahimmassa tapauksessa tarvi sit joulunpyhinä ettiä eläinlääkäriä mistään. Silmästä löytyi lievää punoitusta ja väriaineen avulla selvisi, että kyynelkanava on toiselta puolen todennäköisesti hiukan tukossa. Mukaan saatiin silmätippoja, joita käskettiin tiputella kumpaankin silmään 1-2 tippaa neljästi päivässä noin kymmenen päivän ajan. Eiks se sillä. Ja jos ei, niin sit loppiaisen jälkeen mennään uudestaan, että voi huuhdella sen kyynelkanavan rauhoituksessa ihan kunnolla auki.

Eurassa Luna pääsi vielä illalla leikkimään vähän Jakken ja Tepin kanssa pitkästä aikaa ennen kuin oli aika mennä nukkumaan. Mä nukuinkin nyt kaksi yötä eri ositteessa kuin Luna ja Aleksi, sillä oli viime viikkojen kiireiden vuoksi ihan äärettömän väsynyt. En muista, koska olisin viimeksi 12 h heräämisen jälkeen haukotellut niin paljon ettei puhumisestakaan tahtonut tulla mitään. Mut nyt oon tosiaan kaksi yötä nukkunut niin hyvin, ettei edes isä yövuorosta tullessaan oo herättänyt mua. Tää on tätä arjen luksusta taas, nimittäin mulle kertyi 19 h yöunia (vaikkakin lauantai-aamuna kello soikin jo kahdeksalta) ja tunnin torkut kahden päivän aikana.

Tekis mieli jatkaa loppulomakin tällä Lunan esimerkin mukaisella linjalla.

Joulu on jo niin lähellä, että kaikki paketit on valmiina, joulukinkku odottaa jääkaapissa, kaikki piparit on tehty ja enää pitäis miettiä aaton jälkkäri valmiiksi. Oon ideoinu pannacottaa jouluisilla mausteilla ja glögisiirappia tai -hyytelöä sen kanssa, mutta vähän on toi toteutus vielä auki, kun mitään täydellistä reseptiä en oo löytänyt.

Mitenkäs muilla herkutellaan aattona? Enkä nyt tarkoita notkuvaa pääruokapöytää, vaan sitä jälkiruokaosastoa. Onko ihan perinteisiä herkkuja (pipareita, joulutorttuja...), jotain ihan uusia herkkuja vai molempia? Mistä ite tykkäätte eniten ja mitä ilman ei joulu tule?

Itse kaipaan vähän vaihtelua, ja vaikka erityisesti piparit ja joku mummun tekemä kuivakakku kuuluvatkin joulun jälkiruoka-/kahvipöytään, niin mielestäni uusillekin tuttavuuksille on paikkansa. Joulutortuista taas olen sitä mieltä, että ne ovat hyvin ennen ja jälkeen joulun, mutta aatoksi niitä on turha tehdä, sillä syötyään yhden rasvaisesta taikinasta tehdyn joulutortun, ei muuta mahaan enää edeltävän ähkysyömisen takia mahdukaan.

ps. Vaikkei keltään nyt tullutkaan mitään postausideoita, niin ainakin kolme postausta ois luvassa vielä tälle vuodelle. Jos ehdin. Yritän myös muistaa tallentaa kameran muistikortille hieman tunnelmia meidän joulutunnelmista ja ehtiä ulos ottamaan kuvia, mikäli aurinko yhtenäkään lomapäivänä näyttäytyy. Niin ja vielä pahoittelut kuvanlaadusta, aattelin, että parempi huonompikin piristys tuolla tekstin joukossa kun ei sitä ollenkaan :)

Enää kaksi yötä jouluun! Ootteko nähny tonttuja? Ja ollu kilttejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti