16.12.2013

Kahdeksan yötä jouluun

Nyt on aika taas mein viikonlopun kuulumisille. Otettiin viikonloppu aika rauhallisesti eikä järjestetty taas liikaa mitään ohjelmaa, että ehdittiin molemmat jälleen rauhoittua, tehdä vähän koulutöitä ja nukkua tarpeeksi. Tai no, en nyt tiedä rauhoittumisesta, kun itellä oli molempina aamuina kello soimassa ja yhteensä vietin koululla kahden päivän aikana reilu kymmenen tuntia - siis lauantaina ja sunnuntaina, ihan outoa. Lunalla taiskin suurimman osan viikonlopusta olla vähän tylsää.

Perjantaina nautittiin aurinkoisesta aamupäivästä käymällä pitkällä lenkillä Näyttämönpuistossa ja sen ympäristössä liukastelemassa. Kurapalloilun jälkeen siis melkein kaikki lumet ovat sulaneet täältä Hervannasta ja joka paikassa oli pelkkää jäätä. Melkein joka askeleella sai varoa ettei mennyt nurin. Lunan liukastelua oli hauska seurata :) Myös jäätyneet lammikot oli kummallisia ja ohuen jääkerroksen ripinä tassujen alla outoa.
Koulussakäymisen jälkeen mentiin taas Mustin ja Mirrin pentupainiin, jossa oli harvinaisen vähän porukkaa, ehkä vain puolet normaalista. Tälläkään kertaa ei ollut shelttikavereita, Lilikin oli mennyt ja tullut kipeäksi eikä siis päässyt mein seuraksi. Paranemisia Lilille! :)

Lauantai-aamun Luna ja Aleksi vietti keskenään kotona, kun mä lähdin poikkeuksellisesti täältä Treeltä ajelemaan Huittisiin ratsastustunnille. Oli mahtavaa saada paikkoja vähän liikeelle tän kaiken koneella istumisen jälkeen, joka on nyt viime viikkoina ollut ihan pakollista mittavien harjoitustöiden vuoksi... Kotona odottikin mahtava ruuan tuoksu: uunissa oli jo lähes kypsää possun kassler-paistia (HK:n herkkupaisti tms?) vihannesten kanssa ja perunoiden kaveriksi tulossa vielä rosepippurikastiketta. Nams. Ilta menikin sitten ensin torkkuessa ja lahjoja paketoidessa sekä myöhemmin vielä koululla harkkatyön parissa. Hemmetin CAD-piirustukset.

Mein tonttutyttö oli ahkerasti mukana paperin rapistelussa

Sunnuntai alkoi kouluun lähtemisellä (joo, CAD-piirtäminen jatkui yhä) ja tulinkin sieltä neljäksi kotiin vain syömään (äärettömän herkullisia itetehtyjä hamppareita edeltävän päivän paistisiivuilla, salaatilla, kermaviilikastikkeella ja salsalla), voidakseni maha täynnä palata melkein heti takaisin atk-luokkaan tuotekehityksen harkkatyön pariin. Siis älytöntä. Mut nyt on kaksi (tai oikeastaan  melkein kolme) harkkatyötä taas pois jaloista. Seitsemän aikoihin palailin kotiin, sillä oltiin sovittu, että mennään illalla vielä käymään Lunan kasvattajan luona. Mukavaa keskittyä välillä taas tuohon nelijalkaiseen. Ylöjärvellä meitä odotti kasvattajan lisäksi Lunan emo Sofi, pari muuta Lunan ikäistä shelttipentua sekä lauma ihania pyöreitä tiibetinspanielipentuja <3

Oli jotenkin hämmästyttävää huomata kuinka paljon Luna muistuttaakaan emoaan. Noilla kahdella oli jotenkin ihan samat ilmeet ja erityisesti päästään ne oli hyvin samanlaisia, vaikka toinen onkin soopeli ja toinen trikki. Jotenkin ton Sofin ilmeetkin oli tositosi tuttuja, kun se tuli haistelemaan ja pusuttelemaan meitä. Luna oli korkeudeltaankin hyvin samoissa Sofin kanssa, ja kuten kasvattajakin arveli, tuskin se enää senttiä enempää kasvaa. Mein pikkuipana oli kaikenkaikkiin tosi nätisti ja jopa ehkä vähän vieraskorea :D Hiukan ihmeteltiin noin luovutusikäisiä tipsupentuja, kun ne änkesi ulos pentuaitauksestaan - vallan kummallisia mönkijöitä.

Seuraavissa kuvissa vähän koirien silmät loistaa salaman vuoksi. Ei ollu aikaa kauheesti ettiä parempia asetuksia kamerasta, kun ei noi pysyneet paikallaan montaakaan sekuntia :D Siinä ne nyt kumminkin on: tytär ja äitinsä.
Tänään (maanantaina) ei olla taas tehty mitään järkevää, koulutehtävät ei siis kuulu siihen kategoriaan. Nyt kun ei paljoa enää koulua ole jäljellä, tulee varmaan syötyä tällä viikolla aika monta kertaa itse tehtyä ruokaa. Tänään olikin mun vuoro kokkailla ja lopputuloksena saatiin pöytään pastaa herkullisella kastikkeella. Kastikkeeseen käytin loput (noin neljännes alkuperäisestä vajaasta kilosta) lauantaina kypsennetystä lihasta. Täytyy sanoa, että oli kyllä opiskelijoiden kukkarolle sopiva lihaostos, sillä vajaalla viidellä eurolla sai periaatteessa kolmelle päivälle ruoan, tietty salaatit, perunat/pastat ja kastikkeet tulee tohon päälle, mut kuitenkin. Liha-annoksen hinnaksi tuli vaivaiset 80 snt/annos ja kaikki, mitä syötiin, oli tosi herkullisia. Tosiaan kun kasslerin kypsentää kunnolla, niin ei niitä "sitkeitä paikkoja" kauheasti sinne jää. Tätä ostetaan uudestaankin!


Tällä viikolla ois tarkoitus ainakin nähdä taas ehkä Sisua, lukea tenttiin, tarkistaa fuksien harkkatyöt, käydä vielä yhdessä harkkatyön aloituspalaverissa sekä pakata kaikki mahdolliset tavarat joululoman viettoa varten. Oon myös miettinyt, että joululomalla mulla saattais olla sen verran aikaa, että jos jotain toiveaiheita saatais tässä nyt reilun viikon aikana kasaan, ni voisin niitä sit toteuttaa joulun pyhinä mahdollisuuksien mukaan. Eli antaa tulla (toteuttamiskelpoisia) ideoita, jos joku haluaa jotain spesiaalimpaa tietää musta, Lunasta, mein elämästä, mun ajatuksista tai jostain. :)

3 kommenttia:

 1. Maailma on niin ihmeellinen... Luna on todella kaunis koira, turkki on valtavasti kasvanut ja koirakin.
  Onko uusia temppuja opittu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nätti se on meinkin mielestä :) Koira ei kyllä enää kauheesti oo kasvanut parissa viikossa, karvat ehkä vähän.

   Lasketaanko tempuiksi telkun päälle laittaminen (kaukosäädintä pureskellessa) ja pallon nappaaminen ilmasta sopivan pompun jälkeen? :D

   Poista
 2. No tottakai lasketaan tempuiksi :)

  VastaaPoista