21.10.2013

Tavarapaljoutta

Niin tosiaan, tavaraa on taas tullut lisää, mutta eipä se lisä enää missään tunnu, kun sitä alkaa jo sen verran olemaan ennestään. Tosiaan tavaraa on tullut niin tuliaisena Nizzasta, kuin lainaksi tutuilta, kuin myös taas ostamalla. Hups :D

Aloitetaan Lunan "vaatteista". Sadetakin lisäksi ostin heijastinliivin pimeitä talvi-iltoja varten, kun jonain alkusyksyn iltana tajusin, että kesä on oikeasti ohi, kun iltakymmeneltä oli jo todella pimeää. Heijastinliivin ostin Huittisten Animatzoosta (heillä myös nettikauppa täällä!) ja täytyy sanoa, että liikkeessä sai todella hyvää palvelua. Molemmat myyjät (nainen ja mies) tuntuivat mukavilta ja asiansa osaavilta, sekä olivat aidonoloisesti kiinnostuneita tarpeistani ja koirastani, joka ei ollut mukanani. Kiitos kivoille myyjille ja täällä käyn ehdottomasti toistekin, jos vain tarvetta on ja sopivasti liikun sillä suunnalla. Heijastinliivi on muuten sopivankokoinen (koko S), mutta mahan ympäri menevää osaa piti hieman laskoksen avulla lyhentää, jotta tarran pää ei jää lerpattamaan selvästi koiraa häiritsevästi kyljen päälle. Laskos on myöhemmin myös helppo avata, mikäli Luna joskus sattuisi tuosta pulskistumaan :) vaikka tosiaan säätövaraa jäi laskoksen kanssakin vielä reilusti, sillä tarraosat ovat pitkät.Seuraavana "lainaksi" saatu talvitakki, joka on siis Jakkella ollut käytössä viime talvena, mutta ei mitenkään mahdu sille enää. Takki on Lunalle nyt aika täydellisen kokoinen, mutta katsotaan miten asia on tammi-helmikuussa... Mahtuuko se enää, vaikka tarvetta sille olisikin. :) Takin koko on S ja merkki Buster. Tämä koko on nyt hyvä, se on hieman tuota Hurtan sinistä sadetakkia pienempi ja pysyy hyvin päällä.
Seuraavana sitten se myös jo aiemmin mainittu uusi kaulapanta. Vanhalle pannalle kävi tosiaan näin kesken ulkoilun (enkä edes kiskonut Lunaa mihinkään suuntaan, vaan panta vain napsahti poikki ja flexi kiskaisi lenkkiosan itseäni kohti, kun toinen puolikas putosi Lunan viereen) :


Uusi panta ei enää ole kankainen, vaan pehmeää nahkajäljitelmää koristeniiteillä ja -timanteilla. Ostin uuden pannan Ideaparkin Fifi et Fidosta (joilla myös nettikauppa täällä!), jossa olisi ihania pantavaihtoehtoja ollut monia muitakin :) Hetken harkitsin, että onko järkevää ostaa pennulle valkoista pantaa syksyn kurakelejä ajatellen, mutta tuli siihen tulokseen, että mitä väliä. Kai nahkajäljitelmä on helppo myös puhdistaakin? Nyt voin jo jonkinnäköisellä kokemuksella sanoa (pantahan on ollut käytössä jo reilun kuukauden), että kyllä: pantaan ei jää juuri mitään kiinni ja pienen pyyhkäisyn jälkeen (kerran olen kostealla paperilla sitä hiukan puhdistanut) se on kuin uusi. Ja näyttää siis tältä:


Eräänlainen panta saatiin myös tuliaisena Nizzasta. Musta huivipanta "FBI - Fidele. Beau & Intelligent.". Toi kuvaa mein tyttöä hyvin, eikö? :D Tästä hauskasta esineestä kiitokset Iinalle <3Sitten asusteista leluihin, joita on kanssa pari uutta: skinneez-tiikeri ja pieni amerikkalaisen jalkapallon muotoinen kong squaker-pallo. Tiikeri on samaa sarjaa aiemmin ostetun leijonan (joka löytyy täältä) kanssa. Nää skinneezit on ollu meillä tosi suosittuja ja melkeinpä, jos Lunan tekee mieli leikkiä, ni se tulee viereen joko vinguttaen skinneeziä (tiikeriä, leijonaa tai naamioeläintä, josta tosin on jo häntä ja muu kroppa irronnu toisistaan :D ) tai pallon kanssa. Nää skinneezit on mein käytössä myös kestäny yllättävän hyvin, mutta en yhtään ihmettele sitäkään, jos isomman pennun ollessa kyseessä, on lelut menny nopeemmin rikki. Noita kong squaker -palloja en kyllä osta enempää, sillä niin tästä kuin aiemmin ostetusta pienestä pallostakin meni vinku rikki ensimmäisen illan aikana. Mielestäni ei ole vaaraa, että rikkinäinen vinku mistään tulisi ulos, mutta on se nyt silti jollain tasolla ärsyttävää, kun lelu heti hajoaa. Näissä palloissa myös tuo pintamateriaali on viheliäinen, sillä se hapsuuntuu ihan muutaman leikkikerran aikana, jolloin siihen jää myös kaikki roskat kiinni ja koira saa revittyä siitä sellaisia tupsuja irti... Kokemukseni perusteella yhtä laadukkaita palloja saa paljon halvemmalla esimerkiksi Vapaa Valinnasta tms. tai ostamalla ihan normaaleja tennispalloja, jotka ei ihan pienenä vielä Lunan suuhun mahtuneet, mutta nykyään varmaan nekin jo menis ihan hyvin.


Viimeisenä vielä pari tarviketta, joiden ostamista olen suunnitellut jo hiukan pidempäänkin. Ensinnäkin pyöreäkärkiset sakset, joiden kanssa ei tarvitse pelätä tökkäävänsä koiraa kipeästi vaikkapa korvakarvoja lyhennettäessä. Toisena koulutusnamipussukka, josta on helppo ottaa nameja ja joka kulkee kätevästi mukana. Nämä ja edellä mainitut lelut tarttuivat mukaan Lielahden Wuf.fi-myymälästä, josta mainitsinkin jo aiemmassa postauksessa (täällä). Heillä on myös verkkokauppa, joka täydentyy vielä jatkossa uusilla tuotteilla (täällä).
Peten koiratarvikkeesta on myös jälleen tulossa paketti, josta löytyy mm. pari pussia ruokaa (alennuksessa) ja pantaan kiinnitettävä vilkkuvalo, jotta Luna näkyy myös tuolla pimeässä vaikkei muita valoja niin oliskaan (heijastinliivistä ei oo mitään hyötyä pussipimeässä). Mut paketista lisää jatkossa. Loppuun mein reipas autoilija haluaa toivottaa vielä ihanan syksyistä viikkoa...
 ...sekä kysyä, että miten muualla säilytetään koiratavaroita? Lunan kanssa ollaan vallan ylpeitä siitä, millai meillä on saatu asiat järjestymään!

Kaappi on Jyskistä, korit Vapaa Valinnasta ja kaikki muu sieltä ja täältä.


(Linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa niiden kautta mitään tuloa tms. vaan ihan vain mainintoja paikoista, joista olen saanut hyvää palvelua tai toimivan tuotteen. Nimim. Tyytyväinen asiakas)

4 kommenttia:

 1. Kylläpä Lunan nyt kelpaa :)
  Vinkkinä muuten, että bloggerissa pystyy Ulkoasu-välilehden alla muokkamaan noita bannerin asetuksia. Ylätunniste-kohdasta (jonka kautta bannerikuva myös lisätään) voi saataa blogin otsikon bannerikuvan taakse. Silloin otsikko ei häiritse, jos kuvassa on jo otsikko ja Blogin nimi näkyy lukijoiden lukulistalla kokonaisuudessaan. Nyt näkyy vain "." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja kaikki on ahkerassa käytössä että vielä ei turhaa tavaraa ainakaan paljoa oo kertynyt - vaikka sitä paljon onkin :)

   Ja kiitti vinkistä, etsinkin tuota jo itse aiemmin mut ei silloin osunu silmiin :) Täytyy hoitaa asia kuntoon pikapuoliin...

   Poista
 2. Voi kuinka ihania juttuja Lunalla on :) Antaako se helposti pukea noi "vaatteet" päällensä? Meijänkin pitäisi hankkia jonkinlainen heijastinliivi Rompulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tuu vilu enää aamuisin pikkupakkasella (Lunan on siis ihan jalat tärissy aamuisin, jos on lämpötila ollut alle nollan eikä oo takkia päällä) ja näytään pimeemmässäkin :)

   Joo, nykyään menee takit ja heijastinliivi ihan nätisti päälle. Vetoketjun (toppatakin edessä) ja tarran avaamisäänistä se ei tykkää, mut kun ne tekee varovasti ni homma sujuu :) Toistoja vaan, nyt kun on melkein joka ulkoreissulla ollu sade- tai toppatakki tai heijastinliivi päällä ni on hyvin tottunu siihen, että on jotain päällä. Ja kylmällä tosiaan selvästi nauttii kun ei niin heti tuu vilu takin kanssa :)

   Poista