10.10.2013

Meillä on herkuteltu...

...viime päivinä oikein urakalla. Sunnuntaina tultiin mummun tekemien sämpylöiden kanssa Eurasta Tampereelle ja osa jätettiin tohon heti syötäväksi ja osa laitettiin pakastimeen. Tiistaina päivällä meni viimeinen ei-pakastettu ja illalla tulikin sitten mieliteko tehdä ite leipää. Kerran aiemmin kokeiltu ja ihan hyväksi todettu auringonkukansiemenleipä valmistuikin sopivasti, jotta saatiin lämmintä ja tuoretta leipää iltapalaksi. Nam!


Leipien ohje on otettu jostakin netistä aikana ennen blogia, joten näin äkkiseltään en nyt pysty sanomaan mistä sivulta se on, mutta linkittäkää sivu ihmeessä, jos ihan samanlainen ohje tulee vastaan! Eli siis 5 dl vettä ja pussillinen (11g?) kuivahiivaa, 2 rkl ruokaöljyä, 2 tl suolaa ja 12-14 dl vehnäjauhoja (tosin itse käytettiin sämpyläjauhoja, niin ei tuu niin pullamaista). Lisäksi vielä 1 dl kuivalla pannulla paahdettuja (ei poltettuja! :D ) auringonkukansiemeniä, joista suurin osa taikinan joukkoon ja loput leivän päälle. Taikinan vaivaamisen, kohottamisen, leiviksi muotoilun ja uuden kohottamisen jälkeen pullerot uuniin 30 minuutiksi 175 asteeseen.

Eikä se herkuttelu siinä vielä ollu. Tiistaina mun teki tuoreen leivän lisäksi mieli sekä mannapuuroa että myöskin lättyjä - siis tietysti kaikkia samana päivänä :D Keskiviikkona oli sit ton mannapuuron vuoro ja kaverikseen se sai myöskin itsetehtyä mansikkavadelmakeittoa. Nam. <3

Tää kuva on edellisestä puurosatsista (9.9.), jonka kanssa oli mustikkamansikkavadelmasoppaa, mutta piti joku kuva laittaa tästäkin herkusta, niin kaivoin arkistoista vanhemman otoksen :)

Puuron ohje on Nalle-mannaryynipakkauksen kyljestä ja marjakeiton ohje puolestaan perunajauhopakkauksen kyljestä. Eli katsokaa sieltä tarkemmin, jos tulee mielitekoja. :)

Lättyjä en nyt ehkä tee enää tänään, sillä koulussa oli tänään jo hernekeiton kaverina pannaria hillolla. Se nyt menköön noista lätyistä, vaikka kyllä itetehdyt peittoo koulun pannarin ihan kuus-nolla...

Lättyjen sijaan ja jatkona edellisille päiville, ei mun äskeinen iltapalakaan ollut kyllä ihan mitään kaupan leipää tai kaurapuuroa. Teki mieli jotain vähän ruokaisempaa, kun kello kahdentoista lounaasta (ja pienistä välipaloista) alkoi olemaan jo tovi tuossa seitsemän ja kahdeksan välillä. Pitsa ois ollu hyvää, mutta sen verran laiskotti, ettei mitään taikinaa (taas!) alkanut jaksaa tekemään. Kaappien kaivelun jälkeen päädyin tortsaan. Täh? Joo, tortillapitsa-pitsatortilla-taimiksisitänythaluaakinkutsua. Lopputulos nyt kuitenkin näytti tällä kertaa tältä:


Eli siis laiskanmiehennaisenpitsan saa, kun tortillapohjalle levittää ensin ketsuppia. Seuraavaksi päälle heitetään epämääräinen kerros niitä ainesosia, joita kaapista löytyy. Meiltä löytyi pakastimesta valmiiksi paistettua jauhelihaa, kuiva-ainekaapista ananaspaloja, hedelmäkorista paprikaa ja jääkaapista suola-/maustekurkkua. Juustoraasteen korvasin ihan normaalisti höylätyillä oltermanni-siivuilla. Pahin nälkä ainakin lähti - ja se kai se pointtikin tässä oli?! Oli se kyllä ihan hyvääkin :) (Kaksi tein ja Aleksillekin jäi vielä puolikas, sitten kun se joskus kotiutuu "approilemasta"... Puolikkaalla ei kyllä vielä maha taida täyttyä? )


Huomenna on edessä viikon viimeiset 5-6 tuntia luentoja/harkkoja ja epämääräinen siivoustuokio. Tietysti myös reilusti oleilua Lunan kanssa, sillä mä jään alkuviikoksi tänne yksin, kun Aleksi suuntaa jo viikonlopun aikana mein murun kanssa Euraan syyslomailemaan. Itse meen perässä joskus viikon puolivälin jälkeen, mutta kyllä nyt tulee ehdottomasti mein pisin erossaolopätkä tähän asti. Siis jopa noin neljä päivää! Kyllä tulee olemaan kummallista tulla kotiin, kun kukaan ei tuu ovelle vastaan häntä heiluen ja ihan intoa piukassa. :(  Miten mä selviän? :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti