2.7.2013

Mansikka-brita

Herkkuja, jälleen! :D

 Tällä kertaa herkuteltiin siis mansikkaisella brita-kakulla. Eihän tuollaisesta herkusta voi olla pitämättä! On ehkä maailman parhaita mansikoita (isoja sellaisia!), marenkia, kerma-mascarponevaahtoa ja sokerikakkupohjaa... Mmmm! Kelpaisko sinne ruutujen toiselle puolellekin?

Ohje oli siis äidin kätköistä, jokin lehdestä talteen otettu joskus aikoja sitten:

Pohja:
150 g voita
1,5 dlsokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelilastuja (ilman näitäkin tuli hyvää :)  )
Täyte:
1 tlk rahkaa (200 g)
0,5 litraa marjoja
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria (määrä marjoista riippuen!)
2 dl kuohukermaa

Täytettä tosin vähän itse sovelsimme, kun halusimme sitä myös kakun päälle, emmekä vain väliin. Kermaa vatkattiin 3,3 dl (valion purkkikoko) ja siihen lisättiin purkillinen mascarpone-juustoa (250 g), 1 tl vaniljasokeria ja noin 1 dl mansikkasosetta, jolla saatiin täytteeseen kiva vaaleanpunainen väri :)

Työvaiheet löytyvät seuraavien kuvien alta kursivoidulla tekstillä kirjoitettuna alkuperäisen ohjeen mukaisesti.




"Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille kahdeksi levyksi. (Me teimme vain yhden ison levyn, onnistui niinkin, ainakin kun leikkasi sen puoliksi heti uunista ottamisen jälkeen.)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjien(/pohjan) päälle ja ripottele (halutessasi) pinnalle mantelilastuja. Paista pohjia (/pohjaa) 175 asteessa 15-20 min min. Anna niiden (sen) jäähtyä.
Vatkaa täytteen kerma ja lisää siihen rahka, vadelmat ja sokeri. Annostele täyte toisen pohjan päälle ja nosta toinen pohja sen päälle."

Miksikös tällaista tehtiin? No ostettin 15 kg mansikoita, joista suurin osa meni puolikkaina tai soseina pakastimeen talven varalta, mutta ei malttanut kaikkia tällaisia täydellisiä herkkumöhkömansikoita soseuttaa <3 Alla vielä vähän lisää "täydellisyyksiä"...




Eikä yhtään harmita vieläkään, että aikoinani ostin järkkärin sijasta Canon ixus hs 1000 -pokkarin, joka mahtuu käsilaukkuunkin järkkäriä näppärämmin. Kyllä tällaisen kuvanlaadunkin kanssa ihan pärjää! :)

Ja enää kaksi viikkoa siihen, että saadaan hakea pentu meille. <3 Pitäiskö sitä alkaa oikein päiviä jo laskea? Tai oon mä sitä puoliksi tiedostamattani tainnu jo tehdäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti