6.7.2013

Pentutavaraa

Nyt sitten asiaa niistä tavaroista, joita meidän pennulle on jo ostettu. Listan neljä ensimmäistä ostettiin samana päivänä, jona käytiin pentua katsomassa ensimmäistä kertaa ja loput sitten tässä parin viime päivän aikana... Kumman paljon tavaraa yksi koira tarvitsee :D Vaikka ei sitä paljoa enempää taitaisi olla, jos koiria olisikin kaksi?

-KevythäkkiEnsimmäinen ja varmaan kaikista suurin hankinta on yllä näkyvä kevythäkki. Tässä nyt kun kesällä kuljemme ainakin kahden paikan välillä, on mielestämme tärkeää, että pennulla kulkee mukana koko ajan jokin oma pesä, jossa voi turvallisesti ja omassa rauhassa nukkua - paikasta riippumatta. Samassa häkissä (onpas kamala sana, boksi tai muu olisi paljon kivampi) menevät myös automatkat ja se on muutenkin helppo ottaa joka paikkaan mukaan, sillä sen saa pakattua melko pieneksi avaamalla pari lukitusta, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.


-Alusta häkkiinSamalla kertaa tuli ostettua vielä yllä olevaan häkkiin pehmeä alusta, jonka päällä on sitten kiva pennun nukkua :) Alusta on tuollaista karvaista materiaalia, jonka saa tarvittaessa pestä ja kuulemma hieman harjaamalla siitä saa vielä yhtä muhkean pesunkin jälkeen.


-Ruoka- ja vesikuppiTietysti mukaan tarttui vielä söpöt kipatkin, joista sitten on hyvä syödä ja juoda :) Pohjassa olevat kumit myös toivottavasti pitävät kipat paikoillaan...

-Laatikko ruokapussilliselleTämä ratkaiskoon alustavasti ongelman siitä mihin ruokapussit saadaan mahtumaan :D Tähän siis toivottavasti mahtuu ainakin se avoinna oleva pussi, jonka voisi olevan suurimman kiinnostuksen alainen. Purkki on 27,5 cm pitkä, 20 cm leveä ja 23 cm korkea (+noin kolmen sentin kahvat kannessa ja lyhyemmillä sivuilla). Mielestäni siis tarpeeksi tukeva, ettei pentu ihan helposti ainakaan saa sitä kaadettua. Laatikon mukana tuli myös yhteensopiva kauha, joka näkyy alla :)


-Kynsisakset


Koivistonkylän Mustissa ja Mirrissä kehuttiin tällaisia kynsisaksia, että pysyvät terävinä pitkään, joten sellaiset sitten otettiinkin :)


-Harja ja kampa


Tarkoitus olisi myös totuttaa pentu heti kaikenlaiseen käsittelyyn - ja siten myös harjaamiseen. Nyt on ainakin uudet hienot harjat sitä toimitusta varten! Jonkinlainen karsta täytynee hankkia vielä myöhemmin, sitten kun pentukarvasta on päästy.


-Punkkipihdit


Varmuuden vuoksi tällaisetkin. Toivotaan ettei montaa inhotusta löydy tänä kesänä...


Kuinka hyödyllisenä muuten pidätte erilaisia punkkikarkotteita yms.? Onko järkevää vaikka syöttää koiralle jotain, joka vähentäisi punkkeja? Hyviä/huonoja kokemuksia tulemaan kommenttiboksiin :)

-Pentushampoo


Veteen ja pesemiseenkin olisi varovaisesti tarkoitus alkaa totuttamaan, vaikkakin shampoota neuvottiin käyttämään paljon miedommalla suhteella, kuin pullossa ohjeistettu 1 osa shampoota ja 2 vettä. Kivampi syksyn kurakeleillä, jos se pesu olisi jo kivaa ja tuttua puuhaa eikä vastaantaistelua...

 

-Hammasharja ja -tahna


Näin aluksi aletaan karvapalleron hampaitakin harjailemaan (kissoille tarkoitetulla) pikkuisella harjalla, josta sitten on helppo myöhemmin vaihtaa vähän isompaan, ja kananmakuisella hammastahnalla. Mikäli karvapalleroa myöhemmin jaksaa kiinnostaa hampaita hoitavien/puhdistavien luiden tms. järsiminen, saattaa harjaus jäädä, mutta vielä kun asiaa ei tiedä, otetaan tämäkin tapa alkuun, jotta se tarvittaessa on helpompaa sitten vanhempanakin :)

 

-Korvien puhdistusaine


Nih. Tästä ei paljon sanottavaa ole. Täytyy ne korvatkin välillä tutkia, jotta tottuu ja näin edelleen. Ja tarvittaessa sitten putsataan...

-Leluja


Nyt alkoi se hauska osuus :D


Tuollainen vihreä vinkuva rinkula tarttui siis mukaan tältä reissulta (linkki toiseen postaukseen). Katsotaan kuinka kauan kunkin hermo kestää noita vinkuleluja :D

Ja vielä ostettiin tällaiset söpöläiset (jotka myös vinkuvat):Hieman ehkä ylimääräisinä mukaan tarttui

-Matkavesipullo
-Mikrokuituinen "puhdistuskinnas" 


Tällä saa kuulemma ehdottoman hyvin ja kätevästi koirasta pahimmat liat ja kurat pyyhittyä sekä veden kuivattua pois. Tuonne saa käden sisään, kuten alemmassa kuvassa näkyykin, mikä varmasti helpottaa käsittelyä sekin :) Kaikenlisäksi tämän saa heittää koneeseen ja kuulemma myös kuivuu todella nopeasti - niinkuin mikrokuituiset rätit, pyyhkeet ja muutkin.-Pussi makupaloja


"Hyyvä tyttö." "Hienoa!"

 

Vielä ehdottomasti tarvitaan

-Kaulapanta ja talutushihna


Näistä myöhemmin lisää, sillä sopivia ei vielä ole löytynyt...

Mitä mieltä olette koirien ensiapupakkauksesta? Onko sellainen oikeasti tarpeellinen vai pärjääkö muutenkin?Tuleeko jollekin vielä mieleen muuta, mitä kannattaisi tai täytyisi hankkia? Tai mitä taas puolestaan ei missään nimessä tarvita? Kokemuksen mukanaan tuomia neuvoja otetaan taas mielellään vastaan vaikkapa kommenttien muodossa :) Sähköpostiinkin (jennimarj@gmail.com) voi lähetellä jos on enemmän asiaa :)


Seuraava koirapostaus lieneekin pieni tarina hakupäivältä, johon nyt vielä on reilu viikko aikaa. Tietysti, jos uutta kivaa tavaraa tulee vielä shoppailtua, saattaa niistä tulla jotain lyhyesti... Muita kesäkuulumisiakin voidaan nähdä. Toiveitakin saa esittää! Onko esimerkiksi pennun hankkimisessa tai ihan jossain muussa jotain, josta olisi kiva lukea?

10 kommenttia:

 1. Noista punkkiaineista... Punkkeihin ei tietääkseni ole mitään syötävää valmistetta, mutta paikallisvalelulios ja punkkipanta.. Niissä muistaakseni ikärajat, mutta esimerkiksi Expot sopii yli 2 viikkoisille ja yli 5 kiloisille koirille.. Madotukset tulee myös muistaa.. Pentu tulee madottaa vielä 11 viikon ikäisenä, 7 viikon madotus kai hoidetaan kasvattajalla? Sen jälkeen madotus tulee tehdä 2-3 kertaa vuodessa ja ennen rokotusten antoa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinkaupassa oli Fixodida zx -merkkisiä tabletteja ja jauhetta, joiden pitäisi jotenkin luontaisesti aktivoida koiran puolustuskykyä punkkeja vastaan (esim. http://www.mustijamirri.fi/tuote/fixodida-zx-punkkisuoja-jauhe-60-g--180-ml/028863/). Itsehän en näistä (vielä) enempää tiedä, että täytyykin perehtyä asiaan hiukan lisää :) Punkkipannoista itselläni olisi sellainen mielikuva, että se ei olisi hyvä ratkaisu mikäli on toinen koira usein leikkikaverina, ettei vahingossa käy siihen pantaan kiinni?

   Ja joo, piti tarkistaa, mutta siis kyllä tuo 7-viikkoismadotus tehdään kasvattajan luona. Muut ajankohdat täytyykin laittaa korvan taakse :)

   Poista
 2. Harjoista sen verran, että sheltille se ykkösharja on nimeltään Roger Para. Ja punkkipannoista, meillä on ollut lähes joka vuosi pannat koko laumalla, eikä kukaan ole jäänyt niistä jumiin mihinkään. Liuos sen sijaan aiheutti melkoista kutinaa pienimmälle hurtalle, joten jätin sen kokeilun yhteen vuoteen. Jauheita en ole kokeillut, tulis aika kalliiksi. Laskin just että yks tuommoinen purkki riittäis 15 päivää meidän elikoilla. :D
  Pennuilla oon tykännyt käyttää säädettävää puolikuristavaa pantaa. Siitä ei paniikissakaan peruuteta läpi ja kokoa saa säädettyä koko kasvuajan. Lisäksi se on nopea pujottaa kaulaan, kun ei tarvitse pelata minkään kliksin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin toi harja laittaa mieleen ja kattoa jos jossain tuis vastaan... Ehkä jokapäiväinen syöttäminen oiskin monen koiran kanssa jo vähän hankalaa, ja tosiaan myös kallista :D sais aika monta purkkia ostaa yhden kesän aikana! Itse tosiaan on nyt ensimmäinen ja tällä erää ainut koira tulossa, niin on sekin (siis tuo jauhe tai tabletit) harkinnassa vielä :) Kuin hyvin tein pannat on toiminu? Eli onko punkkeja ollu paljon vai tosi vähän? Vai riippuuko täysin koirasta?

   Eikä tarvii sitä myöten myöskään jänskätä että meneekö sellainen pannan klipsu rikki jossain! Muutama sen näköinen pennuille tarkoitettu panta on tullut kaupoissa vastaan että oon mäkin miettinyt että kauankohan tuo kestää ehjänä...

   Poista
 3. Punkkipannat on toiminu tosi hyvin. Ehdin yhteensä jonkun kymmenkunta punkkia poistaa koirista ennen kuin sain niille pannat keväällä ja sen jälkeen ei ole ollut yhtään. Käytössä Scalibor ja nyt ekaa kertaa kokeilussa tällainen panta http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/punkkipanta-symppis-koirille-l-xl--65-cm/2586/?keywords=punkkipanta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että on pannat toiminu :) Jokseenkin kaikissa tuo ikäraja on kolme kk ja se nyt alkuun vähän rajoittaa - mielelläni kun sen punkkisuojan soisin jo alusta asti :) Kai se vähän on aina että mikä on paras vaihtoehto kullekin koiralle (ja omistajalle), kokeilujen pohjalta mennään, mutta täytyy jatkaa tutkimista joka tapauksessa :)

   Poista
 4. Voi apua, täällä on yks niin koirakuumeinen että superinnokkaana oottelen tulokkaan saapumista teille! :) Me vielä etsiskellään oikeaa kenneliä mutta on kiva lueskella näitä valmistautumis-postauksia niin tietää itekkin sitten mihin varautua kun se h-hetki koittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että on muitakin superinnokkaita! :D Minkäslainen haukku teille on tulossa, jos on rotua jo päätetty tms.? :) Ja hienoa, jos tästä on jotain hyötyä jollain muullekin kuin vain mulle "ajatustenjärjestelytyökaluna" :D

   Poista
 5. Mistä tommonen puhdistuskinnas on ja paljonko maksaa? Vois itsekin hankkia tommosen jos on hyvä :)

  ps. Luna on aika samannäköinen kun meidän sheltti pienenä.

  ------
  romminseikkailut.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista yhtään mitä tuo puhdistuskinnas maksoi, mutta Mustista ja Mirristä se ostettiin. Veikkaan että ihan saman asian ajaa esim. Prismassa näkemäni siivous"hanska", kuin myös Mustista ja Mirristä löytyvät nämä: http://www.mustijamirri.fi/tuote/rukka-soft-kuivauskinnas/029823/ .

   Ja yleensä noi mikrokuituiset kerää kyllä aika hyvin kaikkea likaa itseensä, eli uskoisin sen toimivan hyvin, kokemusta ei vielä ole, mutta ensimmäisiä sadekelejä odotellessa...! Voin laitella kokemuksia tänne sitten jos vain muistan.

   Luna lähettää terkkuja sinne teidän sheltille!

   Poista