17.7.2013

2. päivän kuulumisia

Moikka taas! :) Varoituksen sanana nyt sellainen, että tästä on nyt tulossa ihan kuvaton ja tylsä postaus :D En jaksanut eilen ja tänään aamulla niinkään heilua kameran kanssa.

Viime yönä saatiin nukuttua ihan kohtuullisesti. Ennen puolta yötä oltiin jo unten mailla ja herättiin vasta kun Aleksin kello soi viideltä. Yön aikana oli tullut myös molemmat asiat hoidettua tuollaiselle Abri Soft -alustalle, joita paketillinen ostettiin myöskin Mustista ja Mirristä. Luna ei sanomalehdille ole tehnyt nyt mitään, kaikki mikä on sisällä tullut oikeaan paikkaan tai matolle ihan alustan viereen (vahingossa). Vähän käytiin taas ulkona leikkimässä ja purkamassa energiaa, mutta mikään hätä ei nyt tietenkään ollut. Kuuden jälkeen päästiin takaisin nukkumaan, hieman herättiin kahdeksan aikoihin, mutta vasta vähän ennen kymmentä noustiin. Tarkoitus oli suunnata siitä heti ulos, mutta sinä aikana, kun itse kävin nopeasti vessassa ja laitoin vähän lämpimämpää vaatetta päälle, oli molemmat asia jo tehty noille Abri Softeille. On se nopea! Täytynee huomenna ottaa vaihtovaatteet heti sängyn viereen odottamaan ja pidätellä itse sen aikaa, että saa tuon ulos hoitamaan asiansa... :D Sisällä tulleista vahingoista ei ole pidetty suurempaa meteliä - siivottu ne vain pois - ja alustalle tekemisistä on kehuttu sillai hillitysti, mutta ulkona on koitettu antaa vähän namia ja kehua enemmän, jos tuo ymmärtäisi pikkuhiljaa, että sinne ne asiat oikeasti kuuluu tehdä!

Ihana on ollut huomata, että pikkuinen oikeasti viihtyy tuolla "häkissään". Siitä on kaksi luukkua auki (pitkältä ja lyhyeltä sivulta) ja usein se siellä järsii joko sitä naudannahkaista "tossua" tai jotain leluaan. Kasvattajalta mukaan saadun pyyhkeen päälle on tuo pieni kuono kiva laskea nukkuessa.

Tänään aamupala tuli myös melkein puoliksi syötyä tuolla omassa luolassa. Kippa oli keittiössä ja vähän aikaa syötiin nätisti, mutta sitten otettiin hieman isompi köntti suuhun mukaan ja kipitettiin luolaan nassuttamaan sitä. Kun suu tyhjeni, tultiin taas takaisin, hetki syötiin nätisti, taas isompi nappula suuhun ja ravia omaan luolaan... Näin jatkui kipan tyhjenemiseen asti. Mitä ihmettä? En oikein käsittänyt tuota touhua, mutta ei kai mun sitten tarvitsekaan käsittää :D

Pitkään nukutun yön jälkeen tuntui virtaa riittävän vaikka kuinka eikä tyhmä tuolien järsiminen meinannut loppua millään. Kieltää sai jatkuvasti, mutta sama toistui ja toistui. Lelulla houkuttelukin toimi vain hetken ennen kuin palattiin samaan touhuun TAAS. Äh. Ajattelin että jonkinlainen pureskelunestoaine voisi olla seuraava ostos - onko näistä kokemuksia tai muuta sanottavaa? Ois kiva kuulla, onko ne oikeasti kellään auttaneet... Sitä tarvittais myös tuon luolan suuaukon reunoihin, jottei vetoketjut olisi enää niin houkuttelevia järsittäviä. Ei noilla maitohampailla tietty pahaa tuhoa kerralla tule, mutta kyllä varmasti jälkiä jää, mikäli tuo jatkuu päivästä toiseen. Sitten kun tuo hieman rauhoittui, kokeiltiin ihan nopeasti tuota talutushihnaakin. Oli se aika outo kapistus. Tyhmä, kun tuli perässä kävellessä, mutta kiva pureskella, kun pysähdyttiin. Annoin tuon siis kulkea hetken vain hihna perässään vapaana. Matka loppui taas tuonne omaan pesään, jossa hetki rapsuteltiin ennen hihnan irroittamista. Sitten tulikin jo uni. Ja vieläkin se nukkuu. Ensimmäisiä kertoja se äsken paikkaa vaihtaessaan jäi nukkumaan keskelle lattiaa, ei siis kenenkään jaloissa tai minkään esineen kyljessä kiinni.

Aamulla hiukan treenattiin myös istumista makupalojen kanssa. On joko tosi fiksu pentu tai sitten sitä istumista on helppo tarjota makupalan saamiseksi, sillä lähes välittömästi tuo istuu jos vaan malttaa keskittyä eikä katse harhaile missään muualla. Pitäisi ehkä seuraavalla kerralla harjoitella ennen ruokaa eikä vähän ruuan jälkeen, jos sillai makupalat kiinnostaisivat enemmän.

Nyt odotellaan, koska tuo karvakerä tuolta herää, jotta päästään taas ulkona käymään ja toivon mukaan hoitamaan ne asiat sinne. Iltapäivällä koitan jotain kuvia tai videota ottaa, kun saan jonkun mukaan kaveriksi leikittämään tuota söpöä. Tänään paistaa taas aurinkokin eikä tarvi ihan niin paljoa ulkona palella kuin eilen! Ihanaa keskiviikkoiltapäivää kaikille! :)

4 kommenttia:

  1. Heips, ihana lukea että teillä alkaa arki jo sujumaan uuden pikkuisen kanssa! ajattelin laittaa täälläkin viestiä kun fb:ssä juteltiin tuossa toissapäivänä shelttiryhmässä :) Sain sinun bligista kimmokkeen ja ajattelin itsekkin kirjoitella pienimuotoisesti tästä pennunhankinta prosessista!(blogia ennenkin aina aloitettu mutta ei ole sitten innostus riittänyt, joten saa nähdä miten nyt käy.. ;))
    - Kuvapostaustasi ootellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tää tässä nyt jo aika hyvin menee :) Itse oisin kanssa aiemmin jo tykänny aloittaa blogin kirjoittamisen, mutta ei mun elämästä saa niin paljoa asiaa, että blogissa ois ennen näitä koirajuttuja ollut mitään järkeä... :D Mutta hienoa että tästä inspiroituu! Sillai tykkään, että ei näitä juttuja mihinkään muuallekaan tuis kirjoiteltua - on niitä sit kiva lukea jälkeenpäin kun tää pentuaika on kuitenkin niin lyhyt!

      Poista
  2. Samaa ajattelin! kun ei tämä opiskelijan elämä niin jännää muuten ole, että siitä viitsisi kirjoitella jokapäivä kuinka tänäänkin pesin koneellise pyykkiä tai kävin salesta ostamassa maitoa.. :D Koirasta pysyy kuvatkin täällä kivasti tallessa ja ite haluisin jotain lajia alkaa kokeileen koiruuden kanssa, niin tänne saisi sitten vähän kehittymisestä kirjoitella lähinnä omaksi iloksi mutta eihän tuo toki haittaa että muutkin kiinnostuneet lukevat :) ps. Ihania nuo uuden postauksen kuvat!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin totta... Toi tuntuu kanssa niin sellaselta, että voi kanssa olla että täytyy jotain alkaa jossain vaiheessa vähän harrastaa :) siitä kuullaan täällä kyllä, jos jotain aloitetaan. Hiukan täytyy tietty kasvaa ensin :)

      Kiva että tykkäät! Musta siinä oli kanssa muutama tosi mainio otos :)

      Poista