27.5.2014

Mangoinen piimäkakku

Niin hyvää. Ja niin oudot ainesosat :D Piimää "juustokakkuun"? Joo.

Tän reseptin sain Minnalta, joka teki tätä silloin, kun oltiin koirien kanssa "Vilin mökillä". Alkuperäinen ohje, jonka siis sain, on täällä. Ohje muuten on alkuperäisen mukainen, mutta mangopäällisen tein Bonne-soseesta vauvanruuan sijaan.

Pohja:
200 g (n. 14 kpl) Digestive-keksejä
75 g voita

Keksit murskataan muovipussissa kaulimen avulla, monitoimikoneessa tai miten kukin haluaakin. Hienoon keksimurskaan sekoitetaan sulatettu voi. Seos levitetään tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle (reunan ja pohjan väliin kannattaa taas pingottaa leivinpaperi, josta leikkaa ylimääräiset pois). Vuoan voi tässä kohtaa jo laittaa jääkaappiin, jolloin pohja alkaa kovettua.

Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua

Liivatteiden annetaan liota taas kylmässä vedessä 5-10 min. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan piimä ja sokerit keskenään. Kuumennetaan sitruunamehu, johon liuotetaan kuivaksi puristetut liivatelehdet. Liivateseos kaadetaan ohuena nauhana piimän joukkoon koko ajan sekoittaen. Tähän sekoitetaan lopuksi vielä kerma varovasti ja koko seos kaadetaan keksipohjan päälle. Kakku laitetaan jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. Neljän tunnin hyytymisen jälkeen oma kakku pysyi kyllä jo kasassa leikatessa, mutta painui hieman keskeltä leikkauskohtaa kohti. Selvästi parempi koostumus oli seuraavana aamuna.

Pinnalle:
2 liivatelehteä
3 dl mangososetta (Bonne)
1-3 rkl sokeria oman maun mukaan (Bonnessa ei lisättyä sokeria ole ollenkaan)

Liivatelehdet taas ajoissa likoamaan. Bonne-soseesta kuumennetaan puoli desiä, johon taas kuivaksi puristetut liivatelehdet sulatetaan. Kuuma liivatesoseseos kaadetaan lopun (huoneenlämpöisen) soseen, johon on sekoitettu sokeri, joukkoon reippaasti sekoittaen, jottei taaskaan tule liivatekökkäreitä. Tämä kaadetaan varovasti hyytyneen kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Mangokerros jää sen verran ohueksi, että tähän hyytymiseen riittää varata tunti tai kaksi jääkaapissa ennen tarjoilua, jolloin kakun voi vielä koristella haluamallaan tavalla. Itse laitoin mariannerakeita, jotka hetkessä sulivat pinnalle ikävästi, mutta toivat siitä huolimatta kivan raikkaan lisän kakkuun. Tuore minttukin voisi toimia tässä hyvin :)



2 kommenttia: