23.5.2014

Tuplasynttärit

Meillä tosiaan eilen torstaina vietettiin 24-vuotissynttäreitä, kun Luna täytti vuoden ja mä 23.

Keskiviikkona iltaviideltä alkoi mun kevään viimeinen tentti, jonka jälkeen otin ja pakkasin mun tärkeimmät tavarat autoon. Kotimatkalla pysähdyin vielä Pirkkalan Verkkokauppa.comiin, jossa vastoin mun odotuksiani vielä ennen yhdeksää illalla oli jonoa puhelin-/kameraosastolla. Päätin vihdoin ostaa - ittelleni synttärilahjaksi - sen uuden kameran. Varsinkin, kun nyt on puolitoista viikkoa lomaa ennen kesätöiden alkua aikaa opetella käyttämään sitä. Pitkällisten jahkailujen ja pohdintojen jälkeen päädyin Olympuksen PEN Lite E-PL5:een, joka 14-42 mm objektiivin ja irrallisen muistikortin kanssa kustansi "vaivaiset" inan reilu 400 euroa. Kyseessä on tosiaan minijärkkäri, joka ainakin nyt vuorokauden testauksen jälkeen on ihan mun kamera. Kooltaan täydellinen mukana kannettavaksi, mutta mukavan monipuolinen vaihdettavine objektiiveinen, joihin ehdottomasti perehdyn vielä kesän aikana paremmin. Ostoslistalla on vielä ainakin objektiivi, jolla saisi kuvattua erityisesti myös kauempana olevia kohteita sekä myös jokin kiva ja käytännöllinen laukku/kotelo kameralle, objektiiv(e)ille sekä muulle oheistavaralle.

PEN edestä

ja PEN takaa

lähes 180 astetta kääntyvä näyttö

Canon

Vertailuna vastaava kuva PENillä

Mittasuhteita. Lunalla siis korkeus noin 33 cm.

Kamerassa megapikseleitä on 16, "vain" 6 enemmän kuin mun pokkarissa. Tykkään PENissä myös sen lähes ympärikääntyvästä kirkkaasta näytöstä ja näytön kosketusreagoivuudesta eli siitä, että voin tarkentaa ja ottaa kuvat vain näyttöä koskemalla - ihan mahtava ominaisuus entiselle pokkarikuvaajalle ja ahkeralle kosketusnäyttökännykän käyttäjälle :D Kamerasta puuttuu etsin kokonaan, mutta en koe itse sitä välttämättä tarvitsenikaan. Ehkä kirkkaassa auringonpaisteessa se olisi näyttöä kätevämpi, mutta eiköhän ilmankin selvitä. Aukkojen ja suljinaikojen suhteen olen vielä ihan amatööri, mutta eiköhän ne siitä pikkuhiljaa tutuiksi tule... E-PL5:ssä valmiita kuvausohjelmia löytyy ihan kiitettävät 23, joiden lisäksi myös erilaisia taidesuotimia on 13, joten jokaiseen tilanteeseen löytyy varmasti sopivat asetukset, Edellisten ja automaatin lisäksi on myös järkkärimäisesti mahdollisuus käyttää ohjelmia P (asettaa suljinajan ja aukon automaattisesti), A (asettaa aukon manuaalisesti), S (asettaa suljinajan manuaalisesti) sekä M (asettaa aukon ja suljinajan manuaalisesti). Mä koitan ihan tosissani opetella noi, jotta varmaan saisin tosta kamerasta mahdollisimman paljon irti. Voisin kuvitella, että talvella alkaa ärsyttää se, että tässä ei kiinteänä ole minkäänlaista salamaa ja että aina välillä se irtonainen unohtuu kotiin, mutta näin kesällä olen vain onnellinen, ettei mukana ole ylimääräistä painolastia...

Alla olevat kuvat on tosiaan mun ja Lunan synttäripäivältä PENillä otettuina. Rannassa otetuista kuvista kiitokset Iinalle, joka myös vähän pääsi testailemaan mun uutta lelua :) Kuvat (yllä), joissa PEN on, on otettu pokkarillani (Canon Ixus 1000 hs).Sainko kellään edes uuden kameran kuumetta synnytettyä? Miltäs kuvat näyttää? (Kertokaa, jos kuvat ei näy, niin lataan ne illalla uudelleen, bloggerilla on nyt lieviä ongelmia, mikä saattaa johtua tän postauksen isosta kuvamäärästä...)


4 kommenttia:

 1. Hyvännäköisiä kuvia. Ihanan täyteläiset väritkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :) Tossa alussa kun on toi suunnilleen sama kuva otettuna kummallakin kameralla, ni canonilla otettu näyttää väreiltään ihan likaisen lasin läpi otetulta verrattuna tuohon PENillä otettuun :)

   Poista
 2. hyvää syntymäpäivää, osuvan lahjan olet kyllä itsellesi valinnut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kiitetään Lunan kanssa molemmat :) Osuva lahja - tarkoitatkos nyt Lunaa vai uutta kameraa? ;)

   Poista