7.5.2014

Vappuvapaa

Mulla oli tänä vuonna kolme eri vappua. Ja ne kaikki alkoikin eri aikaan. Teekkariwappu alkoi jo huhtikuun puolivälissä, mikä ei kyllä merkinnyt itselle oikeastaan mitään kun ei noissa bileissä ja pippaloissa juurikaan tullut käytyä - eipä sitä ois ees flunssalta, kouluhommilta ja koiratouhuilta ehtinytkään. Vappuloma puolestaan alkoi vappuviikon tiistaina, kun ajettiin Tampereelta Euraan Aleksin töiden ja vähän muidenkin asioiden vuoksi. Virallinen vappu taas puolestaan tais alkaa keskiviikkona eli vapunaattona. Ihan mahotonta. Vappuvapaaseen mahtui jälleen kaikkea kivaa, vaikka varsinaiset vappubileet jäivätkin välistä (taas).

Tiistaina aamu alkoi leipomisella, jolloin tein pohjan ja täytteen tuohon edellisessä postauksessa esiteltyyn äidin synttäriyllätykseen. Pienen kouluvisiitin jälkeen jatkui harkkatyön tekeminen vielä kotona ruuanlaiton ja pakkaamisen ohella. Ennen viittä pakattiin kaikki kassit, pussukat ja kakkukupu autoon ja käännettiin auton nokka kohti Euraa. Ilta meni vielä harkkatyön ideakortteja viimeistellessä sekä koirien kanssa, kun Jakke ja Tepi tulivat moikkamaan.

Keskiviikkona täytti äiti pyöreitä ja aloitettiinkin aamu Lunan kanssa lenkkeilemällä Pyhäjärven rantaan, josta kerättiin mukaan onnittelukimpullinen parhaimmillaan olevia valkovuokkoja, jotka tosin keräysaikaan puoli yhdeksän maissa olivat vielä nupullaan. Oli aivan ihana ilma ja väsymys kaikkosi kyllä nopeasti auringonpaisteen, linnunlaulun ja kivan lenkkikaverin myötä. Kotona herätettiin äiti kukkien kanssa. Kyllä sitä nyt sentään jo hiukan ysin jälkeen täytyy synttärisankarin nousta! Aamupäivä meni kakkua koristellessä ja äitin leipomilla vastapaistetuilla  munkeilla herkutellessa - nam! Iltapäivällä herkuteltiin koko perheen kesken espanjalaisilla uusilla perunoilla ja grilliherkuilla. Mä toimin taas vaihteeksi grillimestarina, noilla muilla kun ei joko tunnu riittävän kärsivällisyys isomman määrän grillaamiseen tai sitten pihvit "unohtuvat" grilliin ja joko kuivuvat liikaa tai peräti kärähtävät jossain määrin... Hyvää tuli :D Ilta menikin herkutellessa ja sukulaisten sekä muutaman muun tutun kanssa jutustellessa. Ihan mukavaa, kun ei kaikkia sukulaisia tule niin kovin usein nähtyä, vaikka lähellä asuvatkin.

Väsynyt Taavi

Lunan vappukampaus sammalserpentiineineen ja hassun näköinen Taavi :D

Vappu-Luna, reilu 11 kk
Synttärivalkovuokot ja -kortti
Kakkua - tai se, mitä siitä oli torstaina jäljelläTorstaina ja perjantaina ohjelmassa ei ollutkaan taas mitään kummempia. Lomailua, loikoilua, hyvää ruokaa... Ja tietty koiria. Niinkun aina nykyään :D Paitsi että torstaina takatalvi yllätti aamupäivän verran. Vaikka lunta ei kauaa ollutkaan, niin mein lumipallopöhlö pääsi nauttimaan pitkästä aikaa taas täysin siemauksin lumipallon perässä pomppimisesta.

Oikeen liito-orava <3
Lauantaista ei myöskään kummempaa kerrottavaa ole. Aamupäivän olin itse ratsastusreissulla Huittisissa taas pitkästä aikaa ja illalla lähdettiin Lunan kanssa Tampereelle. Illan nukkumisen keskeytti vain nopea pesu seuraavan päivän näyttelyä varten. Muuten nukuttiinkin sikeästi aina aamu kahdeksaan asti, jolloin kello jo soi. Sunnuntain näyttelypäivästä kuitenkin lisää myöhemmin, kun varmistuu, saanko kaverilta muutaman kuvan teillekin näytettäväksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti