3.11.2013

Sisäsiisti?

Meillä nyt tosiaan alkuviikosta otettiin paperit pois lattioilta ja jätettiin yöllinen pissa-/kakkareissu väliin. Tosiaan Luna tuli viime viikkojen aikana säännöllisesti lähes joka yö viiden-kuuden aikoihin hyppimään sängynreunalle ja me tulkitsimme tämän ulospyytämiseksi ja sitten tietysti aina jompikumpi nousi kesken unien ja lähti Lunan kanssa ulos. Välillä oli asiat tehty kyllä ensin paperille ja vasta sitten tultiin sängynreunalle herättämään meitä. No tähän meillä meni hermo, sillä ensinnäkin olimme jatkuvasti väsyneitä unenkeskeytysten vuoksi ja toisekseen ne yölliset pökäleet osuivat alustalle vain noin neljäsosiltaan tai korkeintaan puolittain. Siis myös lähes joka yö/aamu oli siivottavana pahanhajuisia pökäleitä. Inhottavaa. Kuvituksena joitain julkaisemattomia otoksia parin viikon takaa.

Hammastarkastus

Nyt siis alkuviikosta puhuimme asiasta ja päätimme ottaa päiviksi alustat pois ja laittaa ne yöksi takaisin. Eihän siinä ollut järkeä, sillä samalla päätimme vetää makkarin oven yöksi kunnolla kiinni, jotta Luna pysyy siellä, eikä kulje ympäri kämppää. Eli kertaheitolla jätimme alustat pois ja nyt vajaan viikon kokemuksella voinkin jo sanoa, että hyvin on mennyt! Ensimmäisenä päivänä tuli keittiön matolle (pari kuukautta vanhan läikän päälle) yksi pissa, mutta se jäi ainoaksi vahingoksi. Taisi pentu tajuta että nyt ei tosiaan enää ole sisällä paikkaa johon tehdä.
 

Tämä viikko on mennyt ihanasti ja Luna on päässyt säännöllisesti 4-5 tunnin välein (klo 7-9, 12-14, 18-19 ja 22-24) ulos, paitsi öisin, jolloin väli on ollut jopa 10-12 tuntia päivästä riipuen, eikä mitään ongelmia ole ollut. Luna ei myöskään enää öisin ole tullut rapsuttelemaan meitä hereille, vaan on nukkunut mielestäni paremmin koko yön. Aamulla Luna malttaa odottaa siihen, että päästään ulos, eikä rappukäytävään tai hissinkään ole siivottavaa tullut. Enää ei myöskään ole tarvinnut seisoa tuntia tai jopa puoltatoista ulkona odottelemassa pissaa, vaan asiat tehdään ensimmäisen viiden minuutin sisällä ja sitten vasta lähdetään lenkille/autoilemaan/tai mihin sitten ollaankin menossa. Ikää tuli tällä viikolla siis 5 kk + viikko ja nyt uskaltaisinkin jo sanoa, että meillä ollaan suhteellisen sisäsiistejä. Mahtavaa!


Mitkä keinot muualla on toimineet? Onko samanlaisia tarinoita, vai ihan jotain erilaista?

5 kommenttia:

  1. Hieno juttu hyvä Luna.. Ne pystyy kyllä pidättelemään pitkiäkin aikoja niinkuin tiedätte Nellistäkin...on se teillekin nyt paljon helpompaa ja saatte nukkua yönne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :) Ihanaa, kun saa nukkua eikä päivälläkään tartte jatkuvasti miettiä, että oiskohan sillä taas hätä...

      Poista