23.11.2013

Marenkikuorrutteiset muffinit jouluisella twistillä

 
Piti taas viikonlopuksi saada jotain herkkuja ja otsikonmukaisia muffineja tuli tällä kertaa. Alunperin suunnittelin Vironperänkakun leipomista, mutta se jääköön toiseen kertaan.

Muffinien alkuperäinen ohje on Dansukkerin sivuilta, mutta kirjoittelen sen tähän nyt uudestaan, sillä tein hieman muutoksia tuohon reseptiin.

Aluksi sekoitetaan kuivat aineet keskenään: 2 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl perunajauhoja, 1 tl vaniljasokeria, 1,5 tl leivinjauhetta sekä oman maun mukaan esim. 0,5 tl kanelia ja ripaus inkivääriä. Lisäksi tarvitaan 100 g voisulaa.

Ensin vatkataan 2 kananmunaa ja 1 dl (ruokokide)sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän lisätään edellä mainitut kuivat aineet vuorotellen jogurtin (1 dl) ja voisulan kanssa - tässä vaiheessa kannattaa välttää turhaa sekoittamista, ettei muna-sokerivaahdon kuohkeus lässähdä. Itse käytin sitä jogurttia, jota jääkaapista löytyi, eli Valion A+ lisäaineetonta ja laktoositonta mansikka-vadelma-jogurttia, eikä maku siitä ainakaan pilalle mennyt!

Taikina oli ihan superhyvää!
 Sitten vain annostellaan taikina esimerkiksi kahden pikkulusikan avulla muffinivuokiin. Alkuperäisessä ohjeessa lukee, että muffineja tulee 10 kpl, mutta noihin omiin silikonisiin vuokiin mahtunee hieman vähemmän taikinaa, sillä itse sain sopivasti täytettyä 12 vuokaa. Muffineista tuli näin myös juuri hyvän kokoisia.

Sitten vain muffinit uuniin 175 asteeseen 13-15 minuutiksi (eli kunnes olet saanut kuorrutteen valmiiksi ja muffinit ovat jo lähes kypsiä) ja kuorrutteen kimppuun. Kuorrutteeseen tulee kaksi munanvalkuista (joista itse unohdin toisen), 1,5 dl (erikois)hienoa sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 1-2 dl marjoja (itse murskasin pakastimesta desin verran viimekesäisiä vadelmia). Valkuaiset tosiaan vatkataan kovaksi vaahdoksi (niin kovaksi ettei vaahto ala valua, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin), johon sitten lisätään ensin sokeri ja lopuksi vielä vaniljasokeri ja marjat. Tönkkö seos pursotetaan tai nostellaan lusikalla muffinien päälle, jotka laitetaan lopuksi vielä uuniin (200 astetta noin 5 min) siksi, kunnes marenkiin tulee hieman ruskeaa väriä. Sitten vain herkuttelemaan - niin mekin tehdään!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti