24.11.2013

Kuukausi jouluun!

...tajusin tosiaan otsikonmukaisen faktan tänään. Pitäis alkaa pikkuhiljaa jo lähettää joulukortteja (tai ensin ne pitäis ehkä tehdäkin), tilata pari tilattavissa olevaa lahjaa ja suunnitella muutama juttu sekä paketoida kaikki. Siinä ne omat joulutouhut sit melkein olikin. No ehkä kotona tulee autettua jossain joulutouhuissa vielä, mutta niitä nyt ei voi ainakaan kovin suunnitella etukäteen. Suunnittelua tässä tosiaan hieman tarvitaan, jotta ehdin kaikki tarvittavat työt tekemään ennen joululomaa. Onnekseni kahden tenttiviikon aikana itselläni on vain yksi tentti, joten silloin on runsaasti aikaa tehdä niitä viimeisiä töitä. Kandityö roikkuu kaiken muun tekemisen takia edelleen aika pahasti eikä muutosta parempaan oo näkyvissä ainakaan ennen joulua. Tais olla vähän huikea tavoite, että se ois tammikuun lopussa valmis :D

Mutta sitten turhasta löpinästä itse asiaan... Mulla on ollu tänään tosi kiva päivä. Okei, aamulla siivottiin, mutta sekin oli kyllä kivaa monen viikon sekasotkun ja likaisuuden jälkeen. Ei oo vaan ollu aikaa siivota kun ollaan oltu pitkiä päiviä koulussa, häärätty Lunan kanssa tai käyty jopa vähän liiankin usein viime aikoina Eurassa. On ihana nähdä mein molempien perheitä usein, mutta jo toi vajaan puolentoista tunnin matkan (talvirajoituksilla) päähän meneminen joka toinen (tai parhaillaan joka) viikonloppu on tosi rankkaa. Siinä ei paljon ehdi mitään ylimääräistä tehdä enää kotona. Oonkin koittanut nauttia näistä viikonlopuista, jotka on vietetty täällä Tampereella. Ollaankin tällöin usein tehty ja syöty hyvää ruokaa ja vältetty liikoja aikatauluja sekä nukuttu pitkään. Ihanaa kun sai tosiaan pitkästä aikaa taas kämpän siistiksi, puhtaat petivaatteet sänkyyn ja hiekanmurut pois lattialta. Tää on tätä arjen luksusta :) Samoin kun se, että tein edellisessä postauksessa mainittuja muffineja ja niiden lisäksi herkuteltiin myös kalakeitolla (lohta ja haukea) ja tänään iltapalana vielä vesimeloni-vihersalaatilla, jonka kanssa oli paistettua grillijuustoa ja perjantailta jäänyttä kanaa <3. Niin ja glögiä. Seuraavat pitkät päivät pitäis selvitä taas kouluruuilla.

Siivoamisen jälkeen käytiin tänään Minnan ja Lili-merlen kanssa lenkillä ja leikkimässä. Ennen lenkkiä ipanat sai painaa Suolijärven uimarannan viereisellä nurmikentällä pahimman energiapiikkinsä menemään, joten reilun kolmen kilsan metsälenkkikin meni tosi nätisti. Oli kiva myös, että Luna sai niin rohkeaa lenkkiseuraa, sillä Lili ois ollu valmis tutustumaan kaikkiin vastaantulijoihin, vähän toisin kuin Luna, joka ei oikeastaan välitä vieraista lainkaan tai jopa pelkää vähän jos vastaan tulee esimerkiksi lastenvaunut tai iso mies mustissa vaatteissa. Kaikkiaan matkaa meille kertyi noin kahdeksan kilometriä (kiitokset mitasta kansalaisen karttapaikan ympäripyöreälle mittaukselle) - tai mä kävelin sen verran ja Luna varmaan ainakin puolta enemmän, kun metsässäkin ne mutkitteli Lilin kanssa ees taas. Kotona kyllä sitten väsyttikin.


Lunan nukkumista vähän keskeytti se, että käytiin sen kanssa päästämässä alaovesta sisälle mukava pariskunta, jolle shelttipennun hankkiminen oli ajankohtaista. Yhden illan facebook-keskustelun perusteella päätettiin tavata ja kyllähän sitä koira-asiaa sitten riittikin. Ihanaa, että tän blogin kautta tulee tällaisia tuttuja. Lunakin saakin sitten joskus ensi vuoden puolella uuden mahtavan valkokauluksisen trikkipojan kaverikseen.

Että en mä ihan pelkästään itelleni taidakaan tätä kirjoittaa (enää). :) Todellakin mahtavaa, jos joku muu saa mun ajatuksista jotain irti. Pentua miettiville mä suosittelen noita alkupään postauksia, eli kesä- ja elokuun aikana kirjoitettuja tekstejä. Jos niiden lukemisen jälkeen jää jotain vielä hampaankoloon tai korvan taakse, niin laittakaa ehdottomasti muutkin kysymyksiä tulemaan, sillä mä vastailen enemmän kuin mielelläni. Kivaa kun voi olla avuksi, sillä hyvin muistan vielä sen omankin pähkäilyn kaikissa pentuun liittyvissä asioissa.

Nyt lähdetään vielä Lunan kanssa iltapisulle ja sitten ajoissa nukkumaan, jotta ollaan huomenna pirteinä aloittamassa uutta työntäyteistä talvisensyksyistä viikkoa. Ihania unia kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oli kiva käydä kylässä. Nyt vaan odotellaan, että meillekin se pentu saapuu ja voidaan nähdä koiramaisissa merkeissä uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tehdään! Saatte kyllä touhukkaan joulun kun tulee se ihana pallero siinä just ennen <3

      Poista