11.6.2013

Haaveissa oma karvapallero!

Suurimmat itseäni askarruttavat kysymykset koskevat tällä hetkellä koiran hankintaa. Tiedossa on siis melkoisen karvaisia postauksia tässä lähiaikoina, mutta eiköhän muitakin aiheita saada enemmän sitten kun tämä ensimmäinen innostus hieman laantuu (vaikka se jo puolisen vuotta on ainakin kestänyt :D ) !
Kuva täältä

Koira on jonkinasteisessa harkinnassa ollut jo useamman vuoden, mutta nyt kun poikaystävän kanssakin on jo pian vuosi asuttu yhdessä, olisi sopiva aika pennun tulla... Pennun ei tarvitsisi myöskään juurikaan olla yksin, kun talossa on kaksi opiskelijaa :) Alunperin oli ajatus ottaa pentu loppukesällä - siinä kun kesätyöt loppuvat ja koulut alkavat - jotta pienelle karvapallerolle olisi mahdollisimman paljon aikaa. Nyt kun itse en kesätöitä mittavasta hakuprosessista huolimatta saanut, ajattelimme, että parempi olisi nyt se oma pentu saada jo suunniteltua aiemmin, vaikka heinäkuussa. Ainuttakaan varsinaista varausta ei vielä ole, mutta kyselyjen tekemisen aloitin huhtikuun puolivälin tienoilla, ja parista mahdollisesta pentueesta on nyt tietoa. Se ensin ajateltu pentue syntyy vasta muutaman viikon kuluttua (toivottavasti siellä menee kaikki hyvin) ja luovutus ajoittuisi siis elokuun loppupuolelle. Edellä mainitusta syystä etsin myös aiemmin syntyviä pentueita, jollaisia muutama löytyikin. Parista oli jo kaikki pennut varattu, mutta eräs kasvattaja haluaa tehdä päätökset omistajista vasta myöhemmin, kun nämä kolme pentua ovat jo hiukan kasvaneet ja kehittyneet: näistä yhteen  olisi siis meillä mahdollisuuksia. Viimeisimmän toteutuessa luovutus olisi heinäkuun puolessa välissä, eli lähes täydellisesti. Malttaisi vain odottaa vielä tuon kuukaudenkin! <3
Kuva täältä
Suhteellisen yksimielisesti (monien mutkien jälkeen) päädyimme rotuna shetlanninlammaskoiraan. Kyseisessä rodussa meitä miellyttävät sen koko, luonne ja myös ulkonäkö. Kerrostaloon ei mielestäni voi, tai ainakaan kannata, kovin suurta koiraa ottaa ja onhan noin polvenkorkuinen otus helpompi ottaa vaikka bussiinkin mukaan. :) Miellyttämisenhaluinen ja oppivainen luonne varmasti helpottaa elämää - olen kaikinpuolin kuullut että sheltti on melko täydellinen rotu ensimmäiseksi koiraksi. Toki virheitä voi tehdä silti, mutta itse ainakin pyrin ottamaan asioista selvää, mikäli mitään ongelmia tulee. Kaikki ajatukset rodusta ovat myös tervetulleita!
Kuva täältä

Niille, jotka eivät niinkään ole koirarotuihin perehtyneet, niin kyllähän silti Lassien tiedätte? Lassie on/oli rodultaan collie eli skotlanninlammaskoira. Shetlanninlammaskoira eli sheltti eli minilassie eli... (rakkaalla lapsella on monta nimeä :) ) on puolestaan jalostettu ikäänkuin collien pienemmäksi versioksi. Lisää tietoa esim. wikipediasta tai rotujärjestön sivuilta.


Tosiaan ajatuksia tästä rodusta (ja muistakin) otetaan mielihyvin vastaan, esimerkiksi kommenttiboksiin! Ihanaa olisi saada myös jonkinlaista palautetta ylipäätään blogista - vaikka ihan alkumetreillä vasta ollaankin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti