Voitteko kuvitella herkun, jossa on täydellisessä suhteessa lempimarjojasi kermavaahdon joukossa, raikasta juustokakkua sekä herkullisen mehevää mutakakkua? Mmmmm.... Pelkkä kuvittelu aiheuttaa huulten lipomista. Kaiken lisäksi tämä herkku on todella helppo tehdä. Kyllä. Luit ihan oikein. Karkeasti ottaen kahden alimman kerroksen ainekset vain sekoitetaan keskenään ja laitetaan uuniin. Päälle vatkataan vadelmainen kermavaahto. Ah, niin hyvää. Sellanen superherkku, että on pakko saada jakoon!
Vielä se resepti, jotta tekin pääsette herkuttelemaan. "Alkuperäinen" löytyy täältä (klik). Tai ihan alun alkaen leivos on ilmeisesti Hummingbird Bakeryn ohje, joita on koottu kirjaan "Leivonnaisia herkkusuille: kuuluisan konditorian suosikkireseptit". Tein taas tuohon "alkuperäiseen" verrattuna hieman muutoksia, muun muassa vähensin joka osiosta suht reippaasti sokeria ja siitä huolimatta makeutta oli kyllä aivan tarpeeksi.
Ensimmäisenä kannattaa tehdä mutakakkupohja, johon tarvitset:
200 g voita
200 g taloussuklaata
1 dl hasselpähkinärouhetta
3 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
Huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri vaahdotetaan (tomusokeri kannattaa lisätä pienissä osissa niin ei pölyä niin paljoa). Tähän lisätään kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten sekä jauhot ja pähkinät. Taikina sekoitetaan tasaiseksi ja lopuksi lisätään vielä sulatettu suklaa. (Suklaa sulaa nopeammin mikrossa tai vesihauteessa kun sen pilkkoo pieneksi!) Suklainen taikina kaadetaan tasaiseksi kerrokseksi vuokaan, jonka pohja (tai pohjalla oleva paperi) on kevyesti voideltu öljyllä. Vuokana toimii joko isohko pyöreä irtopohjavuoka tai noin A4-paperin kokoinen suorakulmionmuotoinen vuoka. Tärkeintä on että, vuoassa on reunaa noin 5 cm tai enemmän. Älä laita mutakakkupohjaa vielä tässä kohtaa uuniin!
Sitten juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Seos levitetään mutakakkupohjan päälle aivan vuoan reunoihin asti tasaiseksi kerrokseksi. Sitten vuoka laitetaan uuniin 175 asteeseen noin 35 minuutiksi, kunnes pinta alkaa saada kauniin sävyn.
Omassa kakussa, joka oli uunissa vain himpun yli 30 min, mutakakkupohja jäi ehkä hieman turhankin löysäksi, mutta ei se makua huonontanut, ehkä hieman vain vaikeutti kakun leikkaamista :D
Uunin jälkeen kakun pitää antaa jäähtyä kunnolla, vähintään noin huoneenlämpöiseksi, mutta mielellään se saisi olla jopa lähes jääkaappikylmää tarjoiluhetkellä. Tähän menee muutama tunti, joten mikään pikaleivonnainen tämä ei ole, mutta mitään hankaliakaan vaiheita ei kyllä ole.
Kakun jäähdyttyä, mielellään juuri ennen tarjoilua, tehdään päällinen:
3 dl kermaa
reilu 1 dl tomusokeria
3 dl vadelmia
Kerma vaahdotetaan tomusokerin kanssa napakaksi vaahdoksi, minkä joukkoon sekoitetaan kevyesti vadelmat. Lopuksi kerma levitetään ihanan epämääräiseksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle ja eikun herkuttelemaan!
Tekiskö mieli? Mun ainakin tekis! Tää on kyllä sellanen resepti mikä ei toivottavasti unohdu mihinkään laatikon pohjalle...
Haaste odottaa :D http://shetlandia.blogspot.fi/2015/12/vastaillaan-taas-kysymyksiin.html
VastaaPoista