16.1.2019

Kun Ronja taloon tuli...

"Ei meille toista koiraa tule niin pitkään kuin kerrostalossa asutaan." Tämä väite kumoutui ennen joulua jo toisen kerran, sillä Ronja kotiutui ihan maailman parhaana joululahjana itseltä itselle 21.12.2018. Eikä meille ihan vielä kolmatta koiraa pitänyt muutenkaan tulla, mutta kun "se oikea" yhdistelmä osuu kohdalle, niin harmittamaanhan tuo olisi jäänyt, jos ei olisi edes kysynyt... Ronjan äiti on tosiaan Dinan puolisisko samasta isästä, ja paljolti saman oloinen koira mitä Dinakin, paljon juuri niitä ominaisuuksia, mistä Dinassakin tykkään. Isä taas vaikutti ihanan tasapainoiselta ja järkevältä. Toivotaan, että Ronjasta tulee sopivasti kummankin vanhempansa välimalli.

Kyllä pari viikkoa astutusuutisen kuulemisen jälkeen taistelin itseni kanssa, mutta niin vain sitten lopulta päädyin laittamaan pennusta kyselyä. Ja kuinka ollakaan, vaikutettiin sopivalta kodilta, joten kun tyttöjä syntyi sopivasti juuri kaksi, saatiin niistä toinen meille riiviöimään. Ronjan sisko asuu emon kaverina myöskin Tampereella ja onkin ihan huippua päästä näkemään siskosten kehitystä. Veli muutti Lievestuoreelta lähemmäs pääkaupunkiseutua, mutta toivotaan, että joskus pääsee veljeäkin tapaamaan vielä.

Faktoja Ronjasta (ja linkit vanhempien tietoihin) voi käydä lukemassa omalta välilehdeltään.

0-8 viikkoiset kuvat ovat kasvattajan ottamia, c) Aki Korhonen/Tricky Blue's, pennun mukana saaduista huikeista kuvista kiitos hänelle.

Syntymäpäivä


4 vkoa

5 vkoa

7 vkoa


Hyvin alkutaipaleella tässä vielä yhteisen arjen osalta olla, mutta mikä on pääasia, niin pentu on tosi reipas, fiksu ja solahtanut kivasti omaan "laumaan". Luna otti tulokkaan erityisesti yllättävän hyvin vastaan, tiedätte, jotka Lunan tunnette, että sille ei uusien/vieraiden koirien kansa aina ole ihan helppoa. Dina suhtautui alkuun hieman kierrellen, mutta kolmen viikon jälkeen lämpesi ja nyt nuhjaavat onnellisina pennen kanssa. Taisi lopulta tajuta, että tuo on tullut jäädäkseen ;)

Valtaosa asioista tehdään ulos ja ne loputkin tulevat jo siististi alustoille, oikeastaan näin oli melkein alusta asti. Yöt ovat menneet pääasiassa tosi hyvin ja useimpina öinä penne nukkuu ainakin 6-7 tuntia. Selvästi pidätyskyky on jo kolmessa viikossa pikkuisen parantunut, sillä ihan tunnin välein ei enää tarvitse pentua ulos kiikuttaa vahinkojen välttämiseksi.

Hyvää joulua! Kuvanottopäivänä Ronja 8 vkoaJoulun pyhinä ikää reilu 8vkoa
Reipas pikkuotus tuo on kaikinpuolin. Missä vaan voi nukkua, sitten kun lopulta malttaa. Hallillakin käytiin omassa boksissa nukkumassa Dinan treenien ajan, eikä yhtään haitannut meteli ja hälinä ympärillä. Autoilukin on ihan jees. Ja erityisesti kaikki ihmiset on superkivoja, ja kaikkia pitäisi päästä moikkamaan, niin lenkillä, kuin kaupungin vilinässä kuin ihan missä vaan. Mustissa ja Mirrissä eivät myyjät meinanneet uskoa, että tuo on oikeasti sheltti, "kun se on noin reipas!" :D Melkoista touhua ja hääräystä on koko hereilläoloaika, toisaalta syliin malttaa rauhoittua pieneksi hetkeksi hyvin. Ja yksinolot ja yöt omassa yksiössä (muutaman neliön pentuaitaus makkarissa) on menneet tosi kivasti.


10 vkoa ja pari päivää, kuvat otettu töiden jälkeen juuri ennen auringonlaskuaKaikkea jäynääkin on keksitty. Ronja on kunnostautunut eritysesti matonreunojen ja karva-alustojen nyhtämisessä, sormien pureskelussa, vesikupilla läträämisessä ja ties missä. Melkoista hääräystä on tuon hereilläoloaika, voi mistä saisi itsekin yhtä paljon virtaa!

11 vkoa. Kaunis pakkaspäiväNäillä jatketaan yhteistä taivalta, toivottavasti kaikki menee jatkossakin yhtä hyvin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti