26.4.2017

#tt1617 / 3. leirin agitreenit Lempäälässä

Kolmanteen leiriviikonloppuun mahtui agitreenejä neljä kappaletta.

Lauantaina aloitettiin ns. vierailevan tähden eli Vuorelan Lotan yllätystreenillä. Treenin ideana oli joukkuekisa, eli vastaava mitä nähtiin juuri mm. halli-SM-kisojen joukkuefinaalissa. Joskin meidän treenissä koirakoita oli kummassakin joukkuessa neljä. Toisen ryhmän muodosti neljä maksia ja toisen kaksi miniä ja kaksi mediä. Tarkoituksena tehdä tietysti mahdollisimman puhdas suoritus, tai joka tapauksessa jatkaa sinnikkäästi loppuun asti, vaikkei ihan putkeen sujuisikaan. Ratavaihtoehtoja (samalla pohjalla) saimme neljä, joista jokaisen joukkueessa piti valita yksi. Alla kuvat radoista. Piti myös kiinnittää huomiota joukkueen koirien lähtöjärjestykseen, erityisesti nyt kun pienellä kentällä oli ahdasta. Omassa mini-medijoukkueessa oli onneksi oman kiltin shelttineidin lisäksi kolme hyvin juttuun tulevaa villakoiraa, joten tällä ei sillälailla ollut siinä merkitystä. Itse tein radan, joka on piirroksissa merkitty valkoisin palleroin. Puomin jälkeistä takaakiertoa lukuunottamatta meni aikas mukavasti. Takaakiertoonkin ehdin ihan ookoosti, mutta tyhmyyksissäni kadotin kontaktin Dinaan, niin se hyppäsi hypyn ensin suoraan mun "väärältä" puolelta eikä takaa. Tuo näkyy videolla hiukan huonosti kentän kauimmasta kulmasta, mutta näkyy kumminkin.


Lauantain seuraava treeni itselläni oli Villen, jossa teemana oli erikoisesteet radalla. Radalla oli renkaan jälkeen tiukkaa käännöstä lähes tulosuuntaan takaisin, muuria, keppejä seinää kohti, pituuden ja okserin hyppäämistä kohti seinää sekä käännöksiä näiltä. Tää treeni meni oudosti. Osin laitan kyllä Dinan juuri alkaneiden/alkavien juoksujen piikkiin. (Edit: juoksuthan alkoivat oikeesti vasta huhtikuun puolivälissä... Olin odottanut niitä tammikuulta asti, jolloin Lunan alkoi. Eli ei oikein mene niiden piikkiin edes kaikki outous.) Minkään renkaiden kanssa kisoissa (eri halleissa erilaisia renkaita) ei ole ollut mitään ongelmia, mutta nyt jostain syystä SDP:n rengas oli jotenkin outo ja epämääräinen, eikä sitä pystynyt tekemään. Pitää ottaa nuo renkaalta tulevat käännökset jossain vaiheessa paremmin mietintään itsenäisesti. Muuten tuo eka pätkä sujui hyvin. Toisella pätkällä sitä joutui itse ihan tosissaan juoksemaan pariin persjättöön ennen okseria. Ensimmäisellä kerralla Dina jäikin tuijottamaan puoli sekuntia liian pitkäksi aikaa mua, kun ehkä myös hihkaisin hyppykäskyn pikkuisen liian myöhään, ja lopputuloksena huono hyppy okserille, joka oli muutenkin jäänyt hiukan turhan pitkäksi minille, ja taaemman riman pudotus. Koska tuo pieni sheltti ei koskaan pudottele rimoja, oli se vähän kolaus itseluottamukseen ja seuraavilla kerroilla sitten hiukan varoikin samaa kohtaa. Saatiin kuitenkin lopulta ihan nättejä käännöksiä sekä persjätöllä että takaaleikkauksella ( ! ) okseria ennen. Pituudessa ja muurissa ei ollut mitään kummempaa, ne nyt tuollaiselle suhteellisen hyvin hyppäävälle isohkolle minille ovat kuitenkin melko helppoja. Tämän treenin radat alla, ja siis Villen käsialaa.


Sunnuntain ensimmäinen agitreeni oli Jaden vetämä ratatreeni. Tässä treenissä keskityttiin pariin kohtaan, joita hinkattiin useampi kerta, jotta saatiin sujuvammaksi, vaikka ensimmäiselläkin kerralla niistä jotenkin selvittiin. Jadelta saatiin palautetta myös kivoista juoksukontakteista puomilla. Hinkattavat kohdat olivat erityisesti 13-14-15 sekä 7-8.


Sunnuntain toinen ja samalla leirin viimeinen treeni oli Sannan vetämä ja käsitteli parhaita ohjausvalintoja. Tästä lisää videolla. Treenissä oli kolme erillistä pätkää, jotka koitettiin ensimmäisellä kerralla tehdä nollana. No ei onnistunut :D ei ees melkein. Ja yllättävästi tutustuessa vaikeimmaksi arvelemani pätkä olikin helpoin. Se taisi onnistua nollana ensimmäiselläkin.
Oli kiva lopettaa Sannan palautteeseen: Mitään isoja yksittäisiä ongelmia meillä ei selkeästikään Dinan kanssa kuulemma ole, vaan nyt se, mihin mun tulisi seuraavaksi isommin keskittyä, on oma liikkuminen. Sillä saisi sitä kaivattua etumatkaa ja ehtisi paremmin seuraaviin ohjauksiin. Ja tietty samalla vedätettyä enemmän, kun pysyy reilusti poissa koiran linjalta, eikä sitenkään taas hidasta menoa. Suuntaa antavat ratapiirrokset alla. Käytettävä kenttä oli kapeampi ja pidempi kuin piirroksissa, joten ihan yksi yhteen ei toimi videolla näkyvän treenin suhteen.


 Kolmannen leirin teoriatunneista olisi postaus vielä tulossa. Kolmannen ja neljännen leirin välissä, alle viikko sitten, oli taas myös tamperelaisten pienryhmätreeni. Siitä lisää myöhemmin! Tässä leirien välissä ehdin aloittaa TamSKin järjestämän ja Hyvärisen Hannan vetämän koulutusohjaajan peruskurssin. Ensimmäinen koulutusviikonloppu oli viime viikonloppuna, ja toinen on heti neljännen TT-leirin jälkeen toukokuun lopussa. Kaikkea jännää siis agilityrintamalla! Ja 9.5. kisataan taas, nähdään TamSKilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti