25.10.2014

Paluu

Heimoi ja heipparallaa kaikki kullanmurut! Tai noh, täällä ollaan taas pienen tauon jälkeen. Viikko sitten olikin yksi herkkupostaus jo, mutta nyt voitaisiin vihdoin palata kuulumisten pariin. Tän postauksen kuvat on keskiviikolta, kun pitkästä aikaa aurinko paistoi kunnolla ja oli muuten tuulinen pikkupakkaspäivä.

Ajattelin sen kummemmin olla selittelemättä tätä monen kuukauden taukoa, mutta sanotaan nyt sen verran, että vähän kyllästyin. Ensin olin kesätöiden jälkeen ihan rättipoikki ja parin viikon loman elokuun lopussa ajattelin vain lomailla stressaamatta yhtään blogista tai mistään muustakaan. Näinhän mä teinkin ja jotenkin koulun taas alkaessa puski kaikki harkkatyöt sen verta päälle, että blogilomailu jatkui yhä. Mutta se siitä, kuvia mulla on ihan miljoonittain varastossa,sillä kameraa olen kuitenkin jaksanut hyvin kantaa mukana, enkä malta odottaa, että pääsen taas kiusaamaan teitä kilometrin mittaisilla kuvatulvilla - olkaa armollisia tän suhteen ja kertokaa jos alkaa riittää. Ajatuksena ois nyt tän postauksen verran nopeasti päivittää ihan tänhetkisiä kuulumisia ja sitten seuraavissa palataan ajassa taaksepäin, jotta pääsette vähän seuraamaan tuon mein ipanan kasvuakin.

Täällä Hervannassa eletään tosiaan ihan tavallista opiskelija-arkea yhä vaan. Mikään ei oo muuttunut. Harkkatöitä, isoja sellaisia, luentoja ja luentopäiväkirjoja riittää ihan tavalliseen tapaan. Välillä tuntuu ettei viikon päivät ja päivien tunnit tahdo riittää kaikkeen siihen, mitä oikeasti haluaisi tehdä. Tälläkin hetkellä mun oikeastaan pitäisi kirjoittaa teknologia- ja innovaatiojohtamisen luentopäiväkirjoja, mutta inspiraation iskiessä ajattelin naputella tän ensin.


Luna ei ole paljoa enää muuttunut mihinkään suuntaan, se on sen noin 34 cm korkea ja painoa varmaan 6,5-7 kiloa. Vähän mustis se on vieläkin leluistaan Dinalle. Välillä ne kiskoo sulassa sovussa samaa lelua ja välillä taas irvistellään toiselle, jos tulee sentinkin liian lähelle. Varmaan ihan normaalia. :D

Dinasta on sen sijaan tullut iso tyttö jo! Keskiviikkona sille tuli viisi kuukautta ikää täyteen ja olen niiiiiin ylpeä siitä. Kooltaan se on hieman Lunaa pienempi eli korkeutta varmaankin noin 32 cm ja painoa viimeisten tietojen mukaan inan alle viisi kiloa. Tän perusteella siitä tulisi siis hieman Lunaa isompi ja siten shelttinartuksi aikalailla oikean kokoinen, jos rotumääritelmää katsotaan. Lähellä täydellistä se on kyllä muutenkin, ainakin mun mielestä, sillä se osaa ottaa rennosti lähes paikassa kuin paikassa, on ihanan helposti motivoitavissa ruuan avulla (suomeksi siis perusteellisen ahne), tulee kaikkien kanssa juttuun, mutta ei mene yli-innokkaasti moikkaamaan vieraita koiria ja ottaa itse hirveästi kontaktia (ainakin Lunaan verrattuna) sekä nauttii lähellä olemisesta, paijailuista ja rapsutuksista. Vieraat ihmiset on yhä sen mielestä ihan huippuja! Ja onhan se nyt äärettömän suloinenkin kaikin tavoin <3
Ollaan Dinan kanssa käyty pentukurssillakin koirakoulu Vuhuussa ja olen sielläkin saanut olla ihan superylpeä pienestä. Toinen kurssilla ollut koiranomistaja kysyikin muutama viikko sitten, että minkä ikäinen Dina oikein on, kun vaikka se näyttää ihan pennulta, niin se kuitenkin käyttäytyy kurssilla aina niin fiksusti - Jee! :) Tuolloin ikää taisi olla vähän reilu neljä kuukautta. Tosiaan kaverit ei kiinnosta yhtään eikä vaikeemmistakaan häiriöharjoituksista olla moksiskaan, kunhan vaan on ruokaa saatavilla tai joku juttu, josta tietää saavansa palkkion siinä samalla. Vaikka joku toinen pennuista ois välillä vähän haukkunutkin, niin Dina ei ole lähtenyt siihen yhtään mukaan, eikä muutenkaan yleensä pidä yhtään turhaa meteliä. Kontaktiharjotuksissa on ollu siinä mielessä hieman ongelmia, että kun on poskettoman ahne, niin se kontakti otetaan niiiin helposti namipussiin tai -käteen mun silmien sijaan. Itellä on myös ollut opettelemista siinä, että tiedän mihin Dina katsoo. Yllättävän hankalaa välillä huomata nopeita vilkaisuja ja lisähaasteena vielä noi Dinan keskenään eriväriset silmät, jotka onnistuu välillä hämäämään mut ihan täysin. Kokonaisuutena ihan huipputyyppi kuitenkin siis - tästä saa ihan varmana mahtavan harrastuskaverin nyt ja tulevaisuudessa - toivotaan vaan että pysyy kroppa ehjänä ja kunnossa eikä satu mitään isompia haavereita missään. Ensi viikolla tuo pentukurssi jo loppuukin ja samaa vauhtia aloitetaan keskiviikkoisin koirakoulu Vuhuun kurssi Tokoa tavoitteellisille pennuille - ei varmaan Dinalle niinkään iso juttu, mutta tiedän että mulla tulee haasteita riittämään... :DSe siis noin pikaisesti, nyt ois ehkä syytä palata niiden luentopäiväkirjojen pariin, jottei koko sunnuntaita tarvii niille uhrata... Pikaisiin palailemisiin - toivottavasti! :)

2 kommenttia:

  1. Teillä siellä riittää vauhtia Dina on kasvanut mun mielestä sitte viimenäkemän :) Se on kyllä niin "Risto-reipas" parin viikon päästä sitte nähdään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko ajan se taitaa nyt kasvaa, jalat ei ehkä enää niinkään, mutta muuten :) Karvojen kasvua odotellessa... Ja jep!

      Poista