29.8.2016

#tt1617 1. leiri / yleistä

Viikonloppuna olimme Dinan kanssa ensimmäisellä TopTeam-leirillä Helsingissä. Treenipaikkana toimi Hurtta-areena Ruosilankujalla, kun taas majoittuminen oli varattu kahdeksan minuutin ajomatkan päästä Hellsten Espoosta Porarinkadulla. Koska viikonloppu sisälsi ihan mahdottoman paljon asiaa, viidet aksatreenit, parit fysiikkatreenit ja teoriat ja infot päälle, niin ajattelin itseni, ja näiden jorinoiden lukijoiden, säästämiseksi jakaa juttuja useampaan postaukseen.

Aloitetaan perjantaista ja menomatkasta. Saatiin Naalien jäljillä -blogin Reetta ja Lumo sekä matka- että majoitusseuraksi. Onneksi, sillä julkisilla kulkeminen koko viikonlopun ajan olisi ollut perin epämiellyttävää kaikkien tavaroiden kanssa. Noin kaiken kaikkiaan viikonloppu oli tosi onnistunut ja aikataulutkin menivät aika nappiin. Perjantaina lähdimme Tampereelta kohti Espoota jo ennen kahta. Saatiin ajella rauhassa ja majoittua sekä lenkittää koiratkin ihan rauhassa. Sitten olikin Vantaan puolella tiivis TopTeam-infopaketti, jonka ajaksi koirat jäivät hotellille. Hieman pelkäsimme, että kaksi suhteellisen haukkukerkkää otusta samassa huoneessa nostaa sellaisen metelin, että saamme häädön, tai ainakin vihaisen soiton respasta, ennen ensimmäistä yötä, mutta toisin kävi. Infosta palatessamme vastassa oli kaksi perin hiljaista ja unista pikkuotusta. Muutenkin majoituspaikka oli perin onnistunut valinta, sillä ympärillä oli ihan mukavasti lenkkimaastoa, huoneet olivat hiljaisia, sen vähän ainakin mitä ehdimme siellä hereillä viettää, ja huoneista löytyi vielä pieni keittiökin, jonka jääkaappi pelasti eväidensäilytysongelmat. Aamiainenkin oli monipuolinen, sisällöltään aika tavallinen (puuroa, jogurtit, leivät, hedelmät, myslit ja joitakin lämpimiä ruokia), mutta luksustahan se aina on, kun kaikki on valmiina tarjolla eikä tarvitse kuin syödä. Pientä miinusta aamiaisen myöhäisestä alkamisajasta, jota tosin pyynnöstä saatiin aikaistettua puolella tunnilla puoli kahdeksaksi. Onneksi, sillä muuten olisi aamupala melkeinpä jäänyt syömättä. Eli plussaa puolestaan asiakaspalvelusta, mutta toinen pieni miinus roskisten olemattomuudesta. Kakkapussia sai kantaa parhaimmillaan koko lenkin ajan, sillä roskiksia ei näkynyt oikein missään. Ei edes hotellin pihassa. Kaikkiaan kuitenkin ihan suosittelun arvoinen paikka, ainakin noin koirien kanssa majoitusta pääkaupunkiseudulla kaipaileville.

Itse infossa tutustuttiin viikonlopun kouluttajiin, jotka yllätysyllätys olivat lähes kaikki siinä kohta aivan vieraita. Lisätietoa valmentajista löytyy täältä. Itse valitsin viikonlopuksi edeltävällä viikolla koulutuksia Villeltä, Anulta, Sannalta ja Tiialta. Lisäksi oli vielä Tiian kaikille yhteisiä fysiikkatreenejä sekä Annen mentaaliluentoja. Infossa käytiin läpi viikonlopun kulku noin käytännössä sekä tarkennuksia teemaryhmien aiheisiin ja osallistujien toiveisiin. Käytännön juttujen lisäksi Tiia valotti hieman fysiikkatreenien taustaa ja omia ajtuksiaan agilitysta ja juuri ohjaajien valmentamisesta. Annen kanssa käytiin läpi ihmisten jakamista erilaisiin tyyppeihin sekä näiden eri tyyppien ominaisuuksia. Osallistujien joukosta löytyi varmasti edustjia kaikille yhdeksälle tyypille. Itse en tunnistanut itseäni erityisesti minkään yhden tyypin ihmiseksi, sen sijaan ainakin neljä eri tyyppiä vaikutti suurelta osin kovin tutuilta.


Ensimmäinen leiri perustui paljon osallistujien lähtötason määrittelyyn ja osaamisen kartoittamiseen. Treenit painottuivatkin erityisesti agilityn perustaitoihin ja niiden vahvistamiseen. Kuvassa vielä mun viikonlopun aikataulu noin hieman insinöörimäiseen tyyliin esitettynä. Kotitehtävät pohjautuvat enimmäkseen näissä treeneissä esiin nousseisiin asioihin, joita pitäisi kehittää. Lisäksi tuli tehtäväksi opettaa eteenpäin ainakin jokin leirillä opittu asia, sillä opettamallakin oppii.

Treeneistä kuitenkin lisää omassa postauksessaan, kunhan saan hieman ajatuksiani niistä jäsenneltyä ja selattua myös meille jälkikäteen jaettua materiaalia käsitellyistä aiheista. Tänään huilaillaan ja kevyesti lenkkeillään, niin josko huomenna oltaisiin Dinan kanssa palauduttu viikonlopun rasituksista jo aika hyvin. Vaikka eipä Dinalla ollut mistään rasituksista eilen illalla kotimatkan jälkeen tietoakaan. Pieni harmaa otti todella järkevästi kaikista lepotauoista (hotellilla, autossa ja häkissä) hyödyt irti, sillä virtaa riitti sunnuntain viimeisessäkin treenissä, siinä kun itsellä alkoi jalka painaa jo aika pahasti. Kotona kotimatkan jälkeenkin tuotiin lelua heitettäväksi ja kiskottavaksi minun väsyneen nenän eteen. Hyvähän tuo on, ihana harrastaa noin järkevän otuksen kanssa. <3

Näillä sanoin ihanaa alkavaa viikkoa sateisen harmaasta säästä huolimatta. Lenkkipolut kutsuu koirien kanssakin säällä kuin säällä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti