2.3.2014

Uunitortillat

Kaikki tietää ne perinteiset tortillat: pyöreitä lättyjä, joiden sisään kukin saa tarjolla olevista aineksista kerätä mieleisensä kokonaisuuden. Aika moni on varmaankin törmännyt myös tortillalasagneen (googlettakaan ohjeita, jos ette oo, hyvää ja helppoa sekin), mutta mitenkäs ihan uunitortillat, kuulostaako ihan vieraalta? Tää on sellainen ohje, jonka äiti bongasi joskus jostakin lehdestä/mainoksesta tai muualta ja sen sekä nyt mun tekemänä ohje on varmaankin aika paljon alkuperäisestä poikkeava. Tätä on myös helppo varioida oman maun mukaan, mutta tässä nyt mun versio näistä:


Ainekset 8 kpleeseen:
8 kpl (pieniä) tortillalättyjä
400 g jauhelihaa
purkki creme fraichea (150g)
puoli rasiaa aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa (100 g)
puolikas paprika pilkottuna
2 pienehköä tomaattia kaltattuna ja paloiteltuna
hiukan suolakurkkua pieninä paloina
 mausteita

Ensin paistetaan jauheliha kypsäksi. Pannuun lisätään kaikki loput, paitsi tortillalätyt, ja sekoitetaan hyvin. Mausteita voi laittaa oman maun mukaan, itse laitoin suht reilusti jauhelihamaustetta, hiukan mustapippuria ja pikkuisen balsamicoa. Jos täyte näyttää kovin löysältä, kannattaa sen antaa kiehua hiljaksilleen hetken, jotta neste pikkuisen häviää.

Lopuksi täyte annostellaan tortillalätyille alla olevan kuvan mukaisesti (rulla on helpompi kääriä, mikäli täyte ei ole ihan keskellä) ja rullat nostellaan uunivuokaan siistiin riviin. Vielä ennen uuniinlaittoa päälle ripotellaan sopivasti juustoraastetta. Paistetaan 175-200 asteessa uunissa kunnes juustoraaste on saanut kauniin värin. Omani taisivat olla uunissa n. 20 minuuttia.



Soveltamisvinkkejä:
Jauhelihan tilalla voisi hyvin käyttää vaikka lihasuikaleita tai broileria. Nämä olisi kuitenkin hyvä pilkkoa suht pieniksi paloiksi, jotta rullista tulisi rullia, eikä epämääräisiä nyyttejä.
Creme fraichen ja tuorejuuston määrää voi säädellä - ehkä jopa yksi purkki maustettua creme fraichea (200 g) riittäisi ihan hyvin, sillä nyt tuosta täytteestä tuli aluksi hieman turhan löysää.
Kasviksia ja niiden määriä voi soveltaa ihan omien mieltymysten mukaan, mutta tomaattia tai tomaattisosetta laittaisin joka tapauksessa ainakin vähän. Hyvin voisi käyttää vaikka hernemaissipaprikaa, papuja, parsakaalia, sieniä....
Jotain happamuutta tuovaa kannattaa ehdottomasti laittaa (tässä suolakurkku ja balsamico), jotta täytteeseen saa jotakin "terävyyttä".
Myös tuo suhde 400 g jauhelihaa + epämääräinen määrä kasviksia ja 8 tortillaa toimii mielestäni hyvin, eli siis rullista tuli sopivan kokoisia.
Niin ja kahdeksasta rullasta meillä riittää joko neljälle tai kolmelle tosi nälkäiselle. Rullia voi myös pakastaa vaikka yksitellen välipaloiksi tms.


4 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää meinaatko yksin syödä kaikki ? Täällä on kaikki ok, välillä Luna malttaa nukkua mutta sitten on taas virtaa, sulla on varmaan jo kova ikävä Aleksia ja Lunaa mutta huomenna sitte näette:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muutama meni pakastimeenkin :) Hyvä että kaikki on hyvin :) Ja jep, kyllä on ollu vähän pitkä viikko, mutta enpä ois kyllä tentteihin saanu näin hyvin aloitettua lukemista jos ne ois ollu täällä :) Kaikessa on puolensa...

      Poista
  2. Oon tehnyt monesti tortillavuokaa ja se on törkeen hyvää, mutta rullatortillaa en ole vielä testannut. Kiitti hyvästä ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, kiva jos näitä joku muukin käyttää :)

      Poista