27.4.2014

Pääsiäislomailua

Pääsiäistorstaina meni aamupäivä taas koululla harkkatöiden parissa, vaikka piti pääsiäisloman alkaa. Oltiin kuitenkin Tampereella vielä Aleksin koulupäivän vuoksi, joten samapa tuo oli tuohon kilometrin päähän kävellä hetkeksi edistämään paria kouluhommaa. Illalla ajeltiinkin Euraan, jossa Luna pääsi taas painimaan Taavin kanssa.

Perjantaina mein piti suunnata Raumalle mätsäreihin, sitä varten oli kaikki rokotukorteista lähtien mukana, mutta aamuun jättämääni lähtöpäätöstä (sään mukaan ois menty) ei sit kauaa tarvinnu lopulta miettiä. Lunalla oli nimittäin perjantaina aamulla maha löysällä ja löysää oli sitten keittiön matoilla vähän joka paikassa, kun ei ollut mua saanut hereille, jotta ois ulos päässyt. Maha oli menny löysälle varmaankin Taavin purkkiruuasta, jota Luna pääsi vähän enemmän kuin maistamaan edellisenä iltana... Eipä siinä mitään, jatkossa katottiin vähän tarkemmin noiden ruokakippoja ja niiden tyhjenemistä.






Lauantaina mä pääsin taas ratsastustunnille ja puolen päivän jälkeen käytiin moikkaamassa Jakkea ja Tepiä. Siinähän se viikonloppu sit suunnilleen olikin, sillä loppuaika meni lähinnä torkkuessa, kun lauantaina illalla alkoi hieman flunssainen olo vaivata. Repäsin myös ja katoin pari leffaa Pottereita - mua ei oo tähän asti ne kiinnostaneet ollenkaan. Olin ehkä hieman liian nuori, kun luin sen ensimmäisen Potterin ja siitä asti oon ollu jotenkin vastenmielisen ahdistunu niistä ja näin painajaisia "kun oli liian jännää". Eipä ollu enää, melkein viistoista vuotta myöhemmin :D Oon tosiaan ennen tätä lukenut sen ekan kirjan ja nähnyt yhden leffoista, minkä kävin kattomassa leffateatterissa kaveriporukalla ehkä yläasteen loppupuolella. Jossain vaiheessa ahdisti sekin kun kaikki mainosti niitä niin valtavasti ja mä en aikoinaan ollu tykänny ollenkaan. Sama Taru sormusten herrasta -kirjojen ja leffojen suhteen. Niitä en oo lukenu tai nähny ainuttakaan, kun samaan aikaan ahmin kuitenkin valtavasti kaikkia muita fantasiaopuksia, mm. Ilkka Auerin kirjoittama Lumen ja jään maa sarjan kirjojen (4 kpl) ilmestymistä odotin aina ihan innoissani. Ehkä tää oli sitä mun "kiltin tytön" teini-iän vastarintaa. Ehkä mä myös joskus vielä katon ne loputkin Potterit, kirjojen lukemisesta en sano mitään, kun tällä hetkellä ei ainakaan näköpiirissä oo sellasta aikaa, että ehtis niihin keskittyä...

Taavi yritti täyttää isän isot lenkkarit.



Sunnuntaina otettiin Lunan kanssa suunnaksi jo Tampere Aleksin jäädessä vielä Euraan töidensä vuoksi. Mun jatkui loma aina keskiviikkoon asti, mutta halusin päästä Lunan kanssa pääsiäismaanantaina Hämeen Shelttien järjestämään mätsäriin Lielahteen. Rauhallisen illan (taas yksi Potter-leffa) ja hyvinnukutun yön jälkeen, Lunakin nukkui sikeästi rankan Taavi-viikonlopun jäljiltä, oli mukava vähän aamulla siistiä Luna ja ajella Lielahteen. Matkalla napattiin vielä Gerli kyytiin mein mätsäriseuraksi ja kattomaan ylipäätään menoa mätsäreissä. Lielahden kierrätyskeskuksen pihaan ajaessa olin jo vähän järkyttynyt, sillä autoja (ja koiria) oli ihan älyttömästi. Iso parkkipaikka oli melkoisen täynnä ja me jouduttiinkin jättämään auto jo hiukan kauemmaksi. Ilma oli aivan mahtava ja ihmisillä vapaata, joten ihmekös tuo, että niin moni oli lähtenyt liikkeelle. Pieniä pentuja (alle 1 vuotta, korkeus alle 40 cm) taisi olla yli kolmekymmentä. Auringonpaisteessa tummat farkut olivat hippasen turhan kuumat, mutta eipä tuota hieman flunssaisena viittinyt sitä riskiä ottaa että ainakaan vilu tulee, varsinkin kun olin vieläpä särkylääkkeen voimin liikkeellä. Gerlille kiitokset kuvista ja juttuseurasta! :) Sininen nauha saatiin taas eikä sijoituttu sinisten kehässäkään, mutta muuten oli mukavaa. Tuomarina oli jo vanhempi sheltti-ihminen, jolta saatiin kuitenkin ihan hyvää palautetta: korvaprojekti näyttää ihan hyvältä kun vaan jaksaa laittaa sitä glyserolia tarpeeksi usein, häntä on ihan ok-pituinen, kaikki hampaat löytyy ihanasti ja eturinta on hyvä noin nuoreksi.

Pientä harjoittelua ennen omaa vuoroa + poseerausta



Maanantaina illalla saatiin vielä Aleksi taas mein kanssa kotiin. Aika rauhallisesti siinä taas oltiin, vähän käytiin Näyttämönpuistossa kuluttamassa itse kunkin energiaa...



Vähän tanssimuuveja


Mistä on onnellinen koira tehty?
Tiistaina vuorossa oli kauppareissua, kokkailua ja Lunan kanssa touhuamista. Illalla oltiin myös vikoissa näyttelytreeneissä. Just vasta mentiin Kangasalle ekaa kertaa ja nyt se jo loppui, mitä ihmettä? Tälläkin kertaa tehtiin oikean näyttelynomaista harjoittelua, mutta koska ilma oli hieno niin siirryttiin pihalle harjoittelemaan. Meitä ei paikalla ties mistä syistä ollut kuin kolme, joten oltiin koko porukka "samassa sarjassa". Vetäjä otti mukaan myös yhden omista koiristaan, jotta saatiin vähän lisää häiriötä mukaan. Luna meni taas mukavasti, hiukan pomppi laukan ja ravin välillä, kun menin isomman perässäilmeisesti itse hieman liian kovaa ja suoraan eestaas kulkeminen meni välillä hiukan mutkitteluksi, mut ei valittamista - hieno tyttö se taas oli :) Pöydällä oleminenkin alkaa tosiaan sujua, ja olla "ok", niin kuin aiemmin varmaan sanoinkin tavoitteeksemme. Vetäjä sheltti-ihmisenä kävi myöskin Lunan läpi ja totesi, että hiukan kapea alaleuka ja kevyet korvat (!) on oikeastaan ainoita, joista voi virallisissa näyttelyissä tulla huomautettavaa. Ei paha. Mittasuhteiltaan ja kulmauksiltaan onnistunut tapaus ja näin edelleen. Niin ja Tampere KV:n paperitkin tuli jo. Luna on siellä 38. sheltti ja koska pentuja ja uroksia (ne on siis ensin) on 37, ni Luna on ilmeisesti eka narttu kehässä. Pelottavaa. Narttujen pitäis alkaa klo 12, mutta (jos ei juoksut ala) niin luulen, että mennään sinne jo ajoissa. Lähdetään kotoa jo kympin jälkeen niin on sitten ainakin aikaa etsiä parkkipaikkaa, itse matkaan kun ei pitäisi mennä kuin kymmenisen minuuttia. Ihana kerrankin asua oikeasti lähellä jotakin - bussilla samaan matkaan tosin menis melkein tunti: puoli tuntia ensin keskustaan, sit odottelua ja toisella bussilla ehkä vielä noin vartti.

Näyttelykoulutuksen jälkeen oli aika herkutella. Tuotiin vihdoin grilli häkkivarastosta parvekkeelle ja päivän ruoan (jotain broilerinfileitä) lisäksi piti päästä grillaamaan myös jotain muuta. Iltapalaksi valikoitui kaupasta banaania, vaniljajäätelöä sekä kinuskikastiketta. Lopputulos näytti tältä:

Helppoa ja herkullista. Kun vaan malttaa antaa olla banaanien tarpeeksi kauan grillissä.
Keskiviikkona aamulla otettiin suunnaksi Lempäälä ja käytiin moikkaamassa Vinskiä.

Luna oli ihan ihmeissään pupuista. Tällä kertaa ei papanat sentään onneksi maistuneet. Hassua että yksi pupu voi painaa melkein saman verran kuin Luna.



Siinähän se loma sitten noin ympäripyöreästi olikin. Vähän tonne joukkoon mahtui myös harkkatöitä. Niin ja keskiviikkona illalla käytiin taas Näyttämönpuistossa. Valokuvia tuli ainakin otettua.


Oikeen harmittaa, kun nyt piti tulla kipeäksi. Ilman flunssaa olisin ollu paljon enemmän ulkona ja jonain lämpimänä päivänä ehkä tarjennut näyttää jaloille ja käsivarsillekin aurinkoa, mutta tässä sitä on nyt sitten hiihdelty vain pitkähihaisissa ja takki on ollu päällä melko uskollisesti. Vappuna vissiin sit jo sataakin. Huoh. No toivotaan, että tenttiviikoilla vaikka paistais ni vois vaikka osan lukemisesta tehdä tuolla parvekkeella...

ps. Pääsiäislomalla bongattua: neitoperhonen, sitruunaperhonen, narsissi...


Kännykkälaadusta pahoittelut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti