27.2.2014

Minttusuklaamöhnämuffinit

 
Ihan parhaita herkkuja ikinä. Hassuja siitä, että nää on parhaimmillaan vasta leipomista seuraavana päivänä, ainakin mun mielestä. Mahtavia siitä, että säilyvät pakastimessa kuorrutuksensa kanssa, sikäli mikäli niitä on jäljellä vielä... Jos tykkää Pätkiksistä, tykkää myös näistä. Alkuperäinen resepti TÄÄLLÄ.

Ainekset 12-13 kpleeseen:
1 prk (200 g) kermaviiliä (tai sen puutteessa bulgarianjogurttia)
100 g voita
1 kananmuna
0,5-1 tl piparminttuaromia (saa ruokakaupoista)
75 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
reilu 150 g voita
5 dl voita
1 tl vaniljasokeria
vajaa 1 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
pari tippaa piparminttuaromia (0,25 tl)
2-3 tippaa vihreää karamelliväriä (saa ruokakaupoista)

Aloita sulattamalla voi (100 g) ja jättämällä se jäähtymään. Voihin sekoitetaan kermaviili, muna sekä piparminttuaromi. Joukkoon vatkataan nopeasti keskenään sekoitetut kuivat aineet: suklaa, sokeri, jauhot ja leivinjauhe. Taikina jaetaan tasan muffinivuokiin (suosittelen silikonisia!) ja muffineja paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min.






Muffinien kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen koristelua, jotta möhnä ei ala sulaa. Kuorrutteeseen tulevan voin on todellakin oltava huoneenlämpöistä - siis pehmeää, ei sulanutta - sillä jääkaappikovasta ei millään saa tasaista seosta. Voin joukkoon vatkataan tomusokeri, vaniljasokeri sekä vesi. Seos jaetaan puoliksi kahteen eri kulhoon. Kulhoon nro 1 lisätään kaakaojauhe ja kulhoon nro 2 piparminttuaromi sekä vihreä väri. Molemmat sekoitetaan hyvin ja kuorrutus annostellaan pursotuspussiin - vihreä toiselle reunalle ja ruskea toiselle eli vierekkäin. Näin saadaan kuorrutukseen kivaa kuviota. Lopuksi vain luovuutta kehiin ja pursotushommiin :)




Miltäs näyttää? Alkoiko kenenkään muun herkkuhammasta kolottaa?

2 kommenttia:

  1. Voi miten hyvännäköisiä yks herkkusuu odottelee uunin vieressä , harmi vaan ku ne on siellä voisit meilläkin pyöräytellä tuollasia ku tulet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja jep, vahdittiin muffineja ettei ne vaan pala. Mikä ettei vois tehdäkin, jos ois aineet valmiina odottamassa ;D

      Poista