14.7.2013

Jääkaapintyhjennysruokaa - tomaattikanapastakastike

Lähtötilanne: Neljän paketista jäljellä kaksi edellispäivänä grillattua yrttimaustettua broilerpihviä, melkein kokonainen rasia kirsikkatomaatteja, purkki ruokakermaa, yhä melkein puolikas paketti leikkelettä - ja kyllästyminen, kun kaksi edellistä päivää söin kanapihvin uusien perunoiden ja salaatin kera, nyt ei enempää sitä samaa!

Tavoite: Ruokaa kahdeksi päiväksi, jotain joka on helppoa ja nopeaa huomenna vain lämmittää ennen kuin tulee kiire lähteä hakemaan pentu kotiin :)

Toteutus: Aluksi kalttasin tomaatit (n. 150 g, 10 kpl)) kuumassa vedessä, jolloin kuoren saa nätisti irti (itse siis en kaipaa tomaatinkuoria tällaiseen ruokaan). Tämän tein ensimmäistä kertaa ikinä ja oli se helppoa, ei tarvinnut kyniä kuoria irti pieni suikale kerrallaan, vaan ne lähtivät melkein kokonaisina. Tämä tapahtui kiehuvassa vedessä, johon lisäsin tomaatit pois otettuani hieman suolaa ja yhden annoksen verran kierrepastaa kypsymään.

Sitten varsinaiseen kastikkeeseen: pieniksi kuutioiksi pilkotut kanat ja revityt kinkun suikaleet hetkeksi pannulle ruskistumaan tipassa rypsiöljyä. Sitten kaltatut ja puolitetut tomaatit perään, johon hetken päästä lisäsin vielä puolisen desiä vettä ja annoin tomaattien pehmetä parisen minuuttia. Seuraavaksi kaadoin mukaan pakastimesta löytyneen herne-maissi-paprika-pussin lopun (n. 1/4 pussista) ja reilu puolet 2 dl:n ruokakermapurkista. Sekoittelun aikana lisäsin joukkoon myös pari siivua juustoa (Koskenlaskija tms. parasta, mutta tänään mentiin ihan Oltermannin voimin), joka hieman paksuntaa kastiketta, ettei kaikki valu vaan lautasen pohjalla, josta sen syömiseksi tarvittaisiin lusikkaa.... Viimeiseksi vielä mausteita oman maun mukaan. Itse lisäsin vain ripauksen mustapippuria ja oreganoa (tästä tulee ihana tuoksu!), sillä omaan makuuni noissa valmiiksi maustetuissa kanoissa oli jo kohtuullisen reilusti mausteita ja tarpeeksi tulisuutta.

Tässä kohtaa munakello jo pirisi, että pastakin olisi jo valmista, joten eikun kaatamaan vettä pois ja pastat lautaselle ja kastiketta siihen kasan päälle ja syömään!

Lopputulos:


Itse en pastan kanssa oikein salaattia kaipaa, mutta voisihan sen syödä vaikka alkuruuaksi - tai niinkuin itse tein: hedelmäsalaattia jälkiruuaksi :)



Niin ja hei, huomenna on maanantai! Harva maanantaita odottaa näin paljon, mutta eiköhän sekin nyt lomalaiselle sallita :D Taas on tuo tyhmä hymy naamalla, saa nähdä tuleeko harkkatyön tekemisestä tässä illan aikana enää mitään...


2 kommenttia: